Korkeakouluharjoittelija globaalikasvatuksen ja tiedotuksen tehtäviin

Taksvärkki ry on kehitysyhteistyön ja globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestö. Kehitysyhteistyöhankkeillaan Taksvärkki ry edistää globaalin etelän lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Suomessa Taksvärkki ry kannustaa kampanjoilla ja kouluvierailuilla nuoria aktiiviseen maailmankansalaisuuteen ja herättelee pohtimaan ja purkamaan stereotypioita. Tarjoamme kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille monipuolista globaalikasvatusta: Taksvärkki-kampanjan, kouluvierailuita, oppimateriaalia ja työpajoja. Lukuvuoden 2019–2020 Taksvärkki-kampanja käsittelee nuorten hyvinvointia, yhteiskunnallista vaikuttamista ja oppilaskuntien toimintaa Nepalissa.

Etsimme korkeakouluharjoittelijaa globaalikasvatuksen ja tiedotuksen tehtäviin joulukuun 2019 alusta. Harjoittelija työskentelee globaalikasvatuksen suunnittelijan ja tiedottajan ohjauksessa Taksvärkki ry:n toimistolla Helsingissä. Tarkat työtehtävät määräytyvät harjoittelijan taitojen ja toiveiden mukaan.

Harjoittelijan tehtäviä ovat mm.:
• Educa-messujen valmistelut, ständin koordinointi ja messutyöskentely (24.–25.1.2020)
• Globaalikasvatuksen kouluvierailuille osallistuminen ja toiminnallisten työpajojen ohjaaminen nuorille
• Taksvärkki- ja Lukuralli-kampanjoiden materiaalitilausten vastaanotto ja postitus
• Alakoulujen Lukurallin -materiaalin tuottamisessa avustaminen
• Nuorten vapaaehtoisryhmän toiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä avustaminen
• Tiedotusmateriaalin, kuten uutisten ja kuvien tuottaminen nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan
• Muut viestinnän ja globaalikasvatuksen avustavat tehtävät

Toivomme, että harjoittelijalla on kokemusta nuorten ohjaamisesta ja/tai opettamisesta sekä sosiaalisen median osaamista. Arvostamme lisäksi globaalikasvatuksen tuntemusta, hyviä esiintymistaitoja ja vapaaehtoistyökokemusta.

Harjoittelijalla tulee olla käytössään oman oppilaitoksensa myöntämä korkeakouluharjoittelutuki. Harjoittelusta maksettava palkka 1220 €/kk muodostuu korkeakoulun maksamasta harjoittelutuesta ja työnantajan osuudesta.

Harjoittelun pituus on 3 kuukautta ja toivottu aloitusajankohta viikolla 49. Harjoittelijan on päästävä osallistumaan Educa-messuille 24.–25.1.2020.
Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään maanantaina 11.11. osoitteeseen pamela.arslan(@)taksvarkki.fi. Haastattelut järjestetään viikolla 46.

Harjoittelua koskeviin kysymyksiin vastaavat:
tiedottaja Pamela Arslan, 050 5419239, pamela.arslan(@)taksvarkki.fi
globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäki, 050 3485668, anna.kivimaki(@)taksvarkki.fi

 
20190526_153311