Kesätyöntekijäksi Taksvärkkiin?

Hei helsinkiläinen 9.- tai 10.-luokkalainen, Valma-luokkalainen tai 2. asteen ensimmäisen vuoden opiskelija!

Oletko nuorten vaikuttamisesta kiinnostunut someosaaja?
Etsimme kahta kesätyöntekijää tuottamaan materiaalia Taksvärkin somekanaviin. Kesätyöntekijöiden tehtävänä on erityisesti sisällön tuottaminen TikTok-kanavalle.

Työjakson aikana pääset oppimaan globaalikasvatuksen teemoista ja viestinnästä. Pääset myös pohtimaan, miten nuoret voivat puuttua epäkohtiin ja saada aikaan positiivista muutosta.

Olet tehtävään sopiva henkilö, jos olet kiinnostunut somettamaan muille nuorille vaikuttamiseen ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista. Arvostamme heittäytymiskykyä ja esiintymisintoa, sillä toivoisimme kesätyöntekijöiden olevan valmiita esiintymään videoilla.

Työ sijoittuu ajalle 6.6.–17.6.2022 ja työaika on yhteensä 60 tuntia (30 tuntia viikossa). Töitä tehdään kahden viikon ajan maanantaista perjantaihin klo 9–15:30.

Työpaikkana toimii pääasiassa Taksvärkin toimisto, joka sijaitsee Helsingin Hakaniemessä (Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs) . Tilanteen vaatiessa työtä saatetaan tehdä myös etänä. Kesätyöntekijän palkka on 400 euroa. Kesätyöntekijöiksi valittavilta henkilöiltä edellytetään Helsingin kaupungin kesäseteliä.

Työtehtävät
Kesätyöntekijän työtehtäviin kuuluvat mm.:

  • Taksvärkin teemoista viestiminen TikTokissa ja muualla somessa sekä mahdollisesti myös omissa harrastuspiireissä. Viestinnän aiheina ovat erityisesti nuorten vaikuttaminen,
    yhdenvertaisuus ja kriittinen tiedostaminen.
  • Järjestön opetusmateriaalien kommentointi ja kehitysideointi.
  • Järjestön toimintatapojen kehittäminen nuorten näkökulmasta.
  • Muut globaalikasvatuksen ja viestinnän avustavat tehtävät.

Arvostamme hakemuksia käsitellessämme:

  • innostunutta ja iloista työotetta
  • kiinnostusta nuorten vaikuttamista ja Taksvärkki ry:n toimintaa kohtaan
  • sosiaalisen median perustuntemusta (etenkin TikTok ja Instagram)
  • esiintymisintoa, kekseliäisyyttä ja heittäytymiskykyä

Hakemus jätetään 11.03.2022 mennessä osoitteeseen hanna.hjerppe@taksvarkki.fi. Kirjoita hakemuksen otsikoksi ”kesätyöntekijäksi Taksvärkkiin”, ja liitä viestiin max. yhden sivun pituinen vapaamuotoinen hakemuksesi tai 2 minuutin pituinen videohakemus.

Lisätietoja:
Lisätietoja tehtävästä antaa Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen suunnittelija Hanna Hjerppe (hanna.hjerppe@taksvarkki.fi, +358 (0)50 512 4171). Lisätietoja voi kysyä puhelimitse ti 1.3. tai ti 8.3. klo 14–16.

Hae mukaan edistämään nuorten toimijuutta Taksvärkin rennossa ja iloisessa työyhteisössä!

Taksvärkki ry on nuorten oma kehitysyhteistyö- ja globaalikasvatusjärjestö. Taksvärkki ry on vuodesta 1967 alkaen järjestänyt Taksvärkki-keräyksiä ja tukenut lasten ja nuorten oikeuksia edistäviä kehitysyhteistyöhankkeita. Globaalikasvatuksemme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina maailmankansalaisina. Ohjaamme vuosittain satoja toiminnallisia globaalikasvatuksen työpajoja peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, koulutamme kasvatusalan ammattilaisia globaalikasvatuksen teemoista ja tuotamme materiaalia opetussuunnitelmien mukaisen globaalikasvatuksen tueksi.