Kapuajien varainkeruu loppusuoralla

Nepaliin marraskuussa suuntaavat kapuajat puhkuivat täynnä intoa viime lauantain yhteistapaamisessa Kapuan, Väestöliiton, Kynnys ry:n sekä Taksvärkki ry:n kanssa. Viimeisessä tapaamisessa ennen matkaa käytiin läpi keräystavoitteita, kohdemaan hankkeita sekä matkajärjestelyjä. Paikalla oli myös vanhempi konkarikapuaja kertomassa omasta kokemuksestaan Kapua-varainkerääjänä. Idearikkaan päivän jälkeen kapuajat suuntasivat vielä keräysteemaan sopivalle päivälliselle nepalilaiseen ravintolaan.

kapua-sisakuva
 
Kapua 2016 Nepal -tiimin 100 000 euron keräystavoite häämöttää jo. Jokaisen kapuajan henkilökohtainen keräystavoite on 5545 euroa, joka on sama kuin Nepalissa kavuttavan vuoren korkeus. Muutamat kapuajat ovat jo päässeet hienosti henkilökohtaisiin keräystavoitteisiinsa ja ylikin. Varoja on kerätty niin suppailuhetkien, lakupakettien kuin kahvikonserttienkin avulla. Lahjoituksia satoi myös yhden kapuajan pyöräretkelle, jossa kilometrit kasvoivat lahjoitusmäärien kasvaessa.

kapua-ryhmakuva
Tämän inspiroivan ja motivoituneen porukan matkaa on ollut onni seurata!

Kapua 2016 Nepal –tiimin 20 kapuajaa toimivat varainkerääjinä kolmen suomalaisen järjestön lapsia, nuoria ja naisia tukeville kehitysyhteistyöhankkeille. Marraskuussa 2016 kapuajat matkaavat Nepaliin, jossa he tutustuvat Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n avustuskohteisiin ja pääsevät näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle. Taksvärkki ry ohjaa osuutensa kapuajien keräämistä varoista omaan hankkeeseensa Nepalissa. Lisätietoa työstämme kyläkoulujen kehittämiseksi ja oppilaskuntien työn tukemiseksi löytyy Koulutus murtaa muureja -kampanjasivustolta.
 
 
Teksti: Teena Asikainen, Taksvärkin keräyskoordinaattori ja viestinnän assistentti