Hyvää Sadutusta!

Hyvää kansainvälistä sadutuksen ja sadunkerronnan päivää!

Lasten ja nuorten oma ääni pääsee kuuluviin sadutuksen keinoin. Sadutus on lasten ja nuorten vapaata ilmaisua, joka sopii mainiosti kansainvälisyyskasvatuksen työkaluksi.

Sadutusmenetelmää esiteltiin tänään aamu-tv:ssä. Haastateltavana oli Liisa Karlsson, joka on yksi Taksvärkin sadutusoppaan kirjoittajista. Katso juttu Ylen Areenasta täällä.

Taksvärkin Mango-opas eli SADUTUSOPAS on tilattavissa ilmaiseksi (tilaus @ taksvarkki.fi). Oppaan voi myös ladata pdf:nä tai lukea netissä täällä. Kirjasessa käsitellään erityisesti sadutuksen käyttöä kehitysyhteistyössä ja kansainvälisyyskasvatuksessa.

Sinun, minun, meidän mango. Sadutusta yli kulttuurirajojen -julkaisun lähtökohtana on YK:n Lapsen oikeuksien sopimus ja erityisesti sopimuksen ne kohdat, jotka korostavat maailman lasten ja nuorten vapautta ilmaista itseään ja tulla kuulluiksi. Eräs tapa luoda tilaa lasten ja nuorten ajatuksille ja näkemyksille on sadutus. Suomessa kehitetyn sadutusmenetelmän tavoitteena on edistää osallistavaa ja demokraattista vuorovaikutusta lasten ja aikuisten välillä. Menetelmää on käytetty paljon myös monikulttuuristen lasten ja nuorten parissa. Tavoitteena on tarjota kehitysyhteistyössä ja kasvatusalalla työskenteleville uusia näkökulmia sadutuksen käyttöön omissa toimintaympäristöissään.