Haemme syksylle kahta harjoittelijaa globaalikasvatuksen ja tiedotuksen tehtäviin

Etsimme syksylle 2019 kahta korkeakouluharjoittelijaa Taksvärkki ry:n toimistolle Helsinkiin. Toinen harjoittelijoista työskentelee globaalikasvatuksen suunnittelijan ohjauksessa koulutusten, globaalikasvatusmateriaalien ja työpajojen parissa ja toinen tiedottajan ohjauksessa mm. oppilaskuntien toiminnasta Nepalissa kertovan Taksvärkki-kampanjan ja kehitysyhteistyöhankkeisiin liittyvän tiedotuksen parissa. Tarkat työtehtävät määräytyvät harjoittelijoiden taitojen ja toiveiden mukaan.
 
Globaalikasvatuksen harjoittelijan tehtäviä ovat mm.:
• Taksvärkki ry:n vapaaehtoisten globaalikasvatuksen kouluttajien koulutuksissa avustaminen
• Koulutusmateriaalien valmisteluissa avustaminen
• Globaalikasvatuksen kouluvierailuille osallistuminen ja toiminnallisten työpajojen ohjaaminen nuorille
• Muut globaalikasvatuksen avustavat tehtävät

Tiedotuksen harjoittelijan tehtäviä ovat mm.:
• Tiedotusmateriaalin kuten uutisten, kuvien ja videoklippien tuottaminen
• Sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan
• Taksvärkki-kampanjan toimintojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen
• Muut viestinnän avustavat tehtävät

Lisäksi molempien harjoittelijoiden yhteisiä tehtäviä ovat:
• Nepalilaisen asiantuntijavieraan koulukiertueella avustaminen elo-syyskuussa
• Taksvärkki-kampanjan ja Lukurallin materiaalitilausten vastaanotto ja postitus
 

Toivomme, että globaalikasvatuksen harjoittelijalla on kokemusta nuorten opettamisesta tai ohjaamisesta. Arvostamme lisäksi hyviä esiintymistaitoja ja pedagogisia opintoja. Tiedotuksen harjoittelijalta toivomme sujuvaa kynää ja sosiaalisen median osaamista. Valokuvaus-, kuvankäsittely- tai videoeditointitaidoista on etua. Molemmille harjoittelijoille eduksi laskemme vapaaehtoistyökokemuksen ja järjestökokemuksen.

Harjoittelijalla tulee olla käytössään oman oppilaitoksensa myöntämä korkeakouluharjoittelutuki. Harjoittelusta maksettava palkka 1220 e/kk muodostuu korkeakoulun maksamasta harjoittelutuesta ja työnantajan osuudesta.

Harjoittelun pituus on 3 kk. Globaalikasvatuksen harjoittelijan toivotaan aloittavan viimeistään 1.8. ja tiedotuksen harjoittelijan 19.8., mutta ajankohdat ovat neuvoteltavissa. Molempien harjoittelijoiden on päästävä osallistumaan 9.–11.8.2019 järjestettävään koulutusviikonloppuun.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia, vammaisia sekä eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Taksvärkki ry:n toimistolla on valitettavasti puutteita esteettömyydessä. Lisätietoja saa harjoitteluhaun yhteyshenkilöiltä.

Harjoittelua koskeviin kysymyksiin vastaavat:
globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäki, 050 348 5668, anna.kivimaki(@)taksvarkki.fi
tiedottaja Pamela Arslan, 050 541 9239, pamela.arslan(@)taksvarkki.fi

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään keskiviikkona 29.5.2019 osoitteeseen tiedottaja(@)taksvarkki.fi. Kerro hakemuksessasi, kumpaan harjoittelupaikkaan haet. Haastattelut ja valinnat pyritään tekemään ennen 7.6.

 
Taksvärkki ry on nuorten oma kehitysyhteistyö- ja globaalikasvatusjärjestö. Kehitysyhteistyöhankkeillaan Taksvärkki ry edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Kampanjoillaan ja kouluvierailuillaan Taksvärkki ry kannustaa Suomen nuoria aktiiviseen maailmankansalaisuuteen ja herättelee pohtimaan ja purkamaan stereotypioita kehitysmaista. Tarjoamme kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille monipuolista globaalikasvatusta: Taksvärkki-kampanjan, kouluvierailuita, oppimateriaalia ja työpajoja.

DSCF3123

 
Kuvat: Oppilaskuntanuoria Nepalissa, Pamela Arslan