Haemme Ouluun globaalikasvatuksen kouluttajia

Kiinnostaako sinua oppia lisää globaalikasvatuksesta ja tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä koulumaailmassa? Haluatko vahvistaa ohjaus- ja esiintymistaitojasi? Ja perehtyä lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen Nepalissa?
Hae Taksvärkki ry:n vapaaehtoiseksi globaalikasvatuksen kouluttajaksi Ouluun!

Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajana:
• vierailet Oulun seudun oppilaitoksissa ohjaamassa toiminnallisia työpajoja nuorille,
• esittelet Taksvärkki ry:n toimintaa alan tapahtumissa,
• perehdyt globaalikasvatuksen toiminnallisiin menetelmiin, globaaleihin kehityskysymyksiin ja Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeeseen Nepalissa.

Lukuvuoden 2019–2020 Taksvärkki-kampanja Mielen vapaus käsittelee nuorten hyvinvointia, yhteiskunnallista vaikuttamista sekä oppilaskuntien työtä Nepalissa. Globaalikasvatuksen kouluttajat ohjaavat kampanjan teemoja ja lapsen oikeuksia käsitteleviä työpajoja peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Vierailuista maksetaan osapäiväraha ja matka- ja materiaalikulut korvataan. Taksvärkki ry:n Oulun aluekoordinaattori tukee Oulun seudun vapaaehtoisten työtä ja alueryhmän toimintaa.

Lisäksi globaalikasvatuksen kouluttajana toimiessasi:
• saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi,
• vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja globaalin yhteisvastuun edistämiseen,
• saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi ja
• tutustut Taksvärkki ry:n mahtaviin vapaaehtoisiin eri puolilta Suomea.

Vapaaehtoiset sitoutuvat ohjaamaan vähintään neljä työpajaa kevätlukukauden aikana. Uudet kouluttajat saavat tehtäväänsä perehdytyksen, joka järjestetään Oulussa yhdessä sovittavana ajankohtana tammikuun alkupuolella. Kouluvierailuja ohjataan pääasiassa arkipäivisin ja kouluaikaan. Globaalikasvatuksen kouluttajat voivat itse joustavasti päättää kouluvierailujen ajankohdista. Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille!

”Etsin uusia kokemuksia ja sellaista työtä, mitä haluaisin tulevaisuudessakin tehdä.” – Oiva, Oulu

”Meillä on myös todella upea vapaaehtoisten globaalikasvattajien verkosto ja on ollut mahtia tutustua uusiin tyyppehin, joiden kanssa on mielenkiintoista jakaa kokemuksia sekä sparrailla ideoita.” –Tiia, Helsinki

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien Oivan ja Tiian haastattelut kokonaisuudessaan: Oivan tarina ja Tiian tarina.
 
Kiinnostuitko? Lähetä meille 18.12. mennessä lyhyt motivaatiokirjeesi, jossa kerrot itsestäsi, taustastasi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja ja motivaatiokirjeet:
Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
anna.kivimaki(@)taksvarkki.fi
050 348 5668

Taksvärkin vapaaehtoiset globaalikasvatuksen kouluttajat ryhmäkuvassa.
Taksvärkki ry:n vapaaehtoiset globaalikasvatuksen kouluttajat elokuussa 2019.