Haemme osa-aikaista ruotsinkielisen kouluyhteistyön koordinaattoria lukuvuodeksi 2022–2023 

Kiinnostaako sinua järjestötyö nuorten osallisuuden edistämisen parissa? Haluatko oppia globaalikasvatuksesta ja olla mukana toteuttamassa vaikuttavaa ruotsinkielistä kouluvierailutoimintaa? Hae Taksvärkki ry:n ruotsinkielisen kouluyhteistyön koordinaattoriksi! 

Taksvärkki ry on kehitysyhteistyön ja globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestö. Globaalikasvatuksemme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, herättelee purkamaan stereotypioita ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina maailmankansalaisina. Ohjaamme vuosittain satoja toiminnallisia globaalikasvatuksen työpajoja peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille eri puolilla Suomea. Kouluyhteistyön koordinaattorit tarjoavat Taksvärkin työpajoja oppilaitoksille, vastaavat kouluvierailutoiminnan koordinoinnista ja tukevat vapaaehtoisia kouluvierailijoita työssään.   

Haemme lukuvuodeksi 2022–2023 ruotsinkielisen kouluyhteistyön koordinaattoria vahvistamaan ja kehittämään Taksvärkin ruotsinkielistä globaalikasvatustoimintaa. 

Ruotsinkielisen kouluyhteistyön koordinaattorin työtehtäviin kuuluu:  

 • ruotsinkielisten kouluvierailuiden koordinointi ja yhteydenpito oppilaitoksiin 
 • vapaaehtoisten kouluvierailijoiden ohjaus ja tukeminen 
 • ruotsinkielisten työpajojen ohjaaminen oppilaitoksissa mm. nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen sekä lapsen oikeuksiin liittyen 
 • ruotsinkielisen viestintämateriaalin tuottaminen Taksvärkin sosiaalisen median kanaviin 
 • Taksvärkin edustaminen ruotsinkielisissä tapahtumissa 
 • Taksvärkin kouluvierailutoiminnan seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen osallistuminen 

Työsuhde on määräaikainen ajanjaksolle 8.8.2022–31.05.2023. Työ on tuntiperusteista, ja siitä maksetaan palkkaa 11,36 €/h. Tunteja kertyy oman aktiivisuuden mukaan 10–40 h/kk. Työhön ja koulutuksiin liittyvät matka- ja puhelinkulut korvataan. Koordinaattori työskentelee viiden kouluyhteistyön koordinaattorin tiimissä. Koordinaattori voi asua ja työskennellä missäpäin Suomea tahansa. Koordinaattori saa tehtäväänsä perehdytyksen sekä säännöllistä ohjausta Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen suunnittelijalta.  

Tehtävässä onnistuakseen koordinaattori tarvitsee:  

 • itsenäistä ja oma-aloitteista työotetta 
 • reipasta asennetta koulujen kontaktointiin 
 • kykyä innostaa ja motivoida oppilaita ja vapaaehtoisia kouluvierailijoita 
 • erinomaisia ruotsin kielen ja hyviä suomen kielen suullisia ja kirjallisia taitoja 
 • valmiutta ohjata ruotsinkielisiä globaalikasvatuksen työpajoja kouluissa myös itse 
 • Lisäksi eduksi katsomme omakohtaisen kokemuksen vapaaehtoistyöstä sekä tuntemusta koulumaailmasta ja globaalikasvatuksesta.   

Valitun henkilön edellytetään osallistuvan 8.8. ja 3.–4.9. järjestettäviin perehdytyksiin, joiden aikana tutustutaan koordinaattorin työtehtäviin, lukuvuoden 2022–2023 Taksvärkki-kampanjaan sekä Taksvärkin globaalikasvatukseen ja kouluvierailutoimintaan. Valittujen henkilöjen tulee sitoutua tehtävään koko lukuvuodeksi 2022–2023. 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Osa-aikainen tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelijoille.    

Lähetä hakemuksesi ja CV viimeistään 22.5.2022 osoitteeseen aura.alarto@taksvarkki.fi 

Haastattelut järjestetään etänä viikoilla 21 ja 22 ja valinnoista ilmoitetaan 6.6. mennessä.  

Kysy lisää:  
Aura Alarto 
globaalikasvatuksen suunnittelija 
aura.alarto@taksvarkki.fi
p. 050 348 5668 

Lue lisää koordinaattorin työstä tästä artikkelista!