Haemme kolmea aluekoordinaattoria

Taksvärkki ry hakee lukuvuodelle 2014–2015 kolmea osa-aikaista aluekoordinaattoria vastaamaan kouluyhteistyöstä Joensuun, Oulun ja Vaasan alueilla.

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia kansainvälisyyskouluttajia tekemään kouluvierailuita peruskoulun yläluokilla ja toisen asteen oppilaitoksissa. Kouluvierailut keskittyvät lukuvuonna 2014–2015 pääkaupunkiseudulle sekä Joensuun, Oulun, Vaasan, Turun ja Jyväskylän alueille. Haemme nyt globaalikasvatuksesta kiinnostuneita, reippaita aluekoordinaattoreita kouluvierailutoiminnan yhteyshenkilöiksi Joensuuhun, Ouluun ja Vaasaan.

Aluekoordinaattorin tehtäviin kuuluu:
– oman alueensa kouluyhteistyön hallinnointi
– alueen vapaaehtoisten kansainvälisyyskouluttajien tukeminen
– erilaisten toiminnallisten työpajojen vetäminen kouluissa mm. Taksvärkki-kampanjan teemoihin ja lapsen oikeuksiin liittyen
– yhteydenpito kouluihin, opettajiin ja oppilaskuntiin
– Taksvärkki ry:n globaalikasvatuspalveluiden tarjoaminen kouluille
– Sambian ja Kenian nuoria esittelevän valokuvanäyttelyn logistiikan hoitaminen
– Taksvärkki ry:n edustaminen eri tapahtumissa

Aluekoordinaattoreiden edellytetään osallistuvan lukuvuoden 2014–2015 Taksvärkki-kampanjaa ja kouluvierailutoimintaa käsittelevään koulutukseen 15.–17.8.2014 Vihdissä. Kampanjan teema on katulasten ja -nuorten koulutus ja voimauttaminen Sambiassa ja Keniassa. Koulutuksen yhteydessä järjestetään perehdytys aluekoordinaattorin työhön. Koulutukseen liittyvät matkakulut korvataan.

Aluekoordinaattorilta odotetaan:
– itsenäistä ja joustavaa työotetta
– sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisua sekä hyviä vuorovaikutustaitoja
– Koulumaailman tuntemus ja kokemus globaalikasvatuksesta katsotaan eduksi.
– Lisäksi Vaasan aluekoordinaattorilta edellytetään sujuvaa ruotsin kielen taitoa.

Aluekoordinaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen suunnittelijan kanssa. Työ on tuntiperusteista, ja siitä maksetaan palkkaa 10 € /h. Tunteja kertyy oman aktiivisuuden mukaan 10–40 kuukaudessa. Työhön liittyvät matka- ja puhelinkulut korvataan. Valittujen henkilöiden toivotaan voivan sitoutua tehtävään koko lukuvuodeksi 2014–2015. Tehtävä sopii erinomaisesti opiskelijalle.

Aluekoordinaattorin työ on osa Maailmankansalaisen eväät – Suomalaisnuoret globaaleina vaikuttajina -kehityskasvatushanketta, joka saa tukea ulkoministeriöltä.

Lähetä hakemus ja CV 18.5.2014 mennessä sähköpostitse (leena.honkasalo@taksvarkki.fi). Haastattelut järjestetään Helsingissä tai tarvittaessa Skypen välityksellä.

Kysy lisää:
Leena Honkasalo
globaalikasvatuksen suunnittelija
leena.honkasalo(at)taksvarkki.fi
09 5845 5504

Taksvärkki ry on kansalaisjärjestö, joka edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia sekä kannustaa suomalaista nuorisoa maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.