Hae mukaan Taksvärkin globaalikasvatustyöryhmään!

Tahdotko olla mukana vaikuttamassa Taksvärkin globaalikasvatusmateriaalin ja -menetelmien kehittämiseen? Kiinnostaako sinua ideoida uusia innostavia keinoja edistää nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta?

Etsimme innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatustyöryhmäämme.

Taksvärkin globaalikasvatus tähtää yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämiseen ja kannustaa nuoria globaaliin yhteisvastuuseen. Globaalikasvatustyöryhmän jäsenenä pääset mukaan Taksvärkin globaalikasvatusmateriaalin, kouluvierailutoiminnan ja Maailmankansalaisen koulu -yhteistyön kehittämiseen. Työryhmän jäsenet antavat meille näkemystään siitä, millaisia menetelmiä ja millaista materiaalia Suomen nuoret ja opettajat kaipaavat kouluihin. Työryhmässä opit järjestötyöstä ja globaalikasvatuksesta, saat kokemusta oppimateriaalien ja menetelmien kehittämisestä ja tapaat muita aiheesta kiinnostuneita.

Työryhmään valittavilta henkilöiltä toivomme sitoutumista kalenterivuodeksi 2018, kiinnostusta globaalikasvatusta ja koulumaailmaa kohtaan sekä intoa kehittää Taksvärkin toimintaa. Työryhmään voivat hakea opettajat, opettajaksi opiskelevat ja muut globaalikasvatuksesta kiinnostuneet. Ryhmä tapaa Helsingissä noin kerran kuussa vuoden 2018 ajan. Kesällä ryhmä on tauolla. Itsenäisiin luku- ja kommentointitehtäviin tapaamisten välillä kuluu arviolta muutama tunti kuukaudessa. Ryhmän toimintaan sitoutuneet saavat vapaaehtoistyöstään todistuksen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi keskiviikkoon 7.2. mennessä osoitteeseen leena.honkasalo(@)taksvarkki.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi ja siitä, miksi haet työryhmään. Kerrothan aiemmasta globaalikasvatuksen ja koulumaailman tuntemuksestasi.

Valinnoista ilmoitetaan 12.2. mennessä. Ensimmäinen työryhmän tapaaminen pidetään ma 19.2. klo 17–19. Seuraavien tapaamisten ajankohta sovitaan ensimmäisen tapaamisen yhteydessä.

Tiedustelut: Leena Honkasalo, globaalikasvatuksen suunnittelija, leena.honkasalo(at)taksvarkki.fi, puh. 050 512 4171.
 
 
Palautetta vuoden 2017 työryhmän jäseniltä:

”Oman ammattiosaamisen ja teemojen yhdistäminen palkitsevat.”
”Kiinnostavaa oli päästä oikeasti vaikuttamaan.”
”Ymmärrykseni globaalikasvatuksen teemoista on lisääntynyt, ja olen saanut uutta näkökulmaa.”