Hae kansainvälisyyskouluttajaksi lukuvuodeksi 2016–2017!

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta ja saada kokemusta järjestötyöstä? Oletko kiinnostunut tutustumaan Kenian nuorten arkeen sekä lapsen oikeuksiin? Tahdotko esiintymis- ja ohjauskokemusta kouluvierailijana?

Taksvärkki ry hakee vapaaehtoisia kansainvälisyyskouluttajia lukuvuodeksi 2016–2017.
Uusi Taksvärkki-kampanja käsittelee Kenian katulapsia ja nuorten koulutukseen ja ammattiin pääsyä.

Vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat vierailevat peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa pitämässä toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja kampanjan teemoista ja lapsen oikeuksista. Kouluvierailuja tehdään koko Suomen alueella. Kouluttaja voi itse päättää, missä haluaa vierailla. Jokaisen kouluttajan toivotaan pitävän seitsemän oppituntia tai työpajaa lukuvuoden 2016–2017 aikana. Kouluvierailut toteutetaan pääasiassa arkipäivisin ja kouluaikaan, ja niiden pituus vaihtelee. Kouluvierailuja voi tehdä joko suomeksi tai ruotsiksi. Tehdyistä vierailuista maksetaan osapäiväraha ja matkakulut korvataan. Kouluvierailijana toimiminen sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille.

Taksvärkki ry:n kansainvälisyyskouluttajana saat arvokasta työkokemusta globaalikasvatuksen, järjestötyön ja nuorisotyön saralta.
Lisäksi:

• opit nuoriin liittyvistä globaaleista kehityskysymyksistä ja lapsen oikeuksista
• perehdyt globaalikasvatuksen menetelmiin ja materiaaleihin
• saat koulutuskokemusta ja kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi
• tutustut suomalaisen kehitysyhteistyöjärjestön toimintaan
• tapaat Taksvärkki ry:n toiminnassa mukana olevia nuoria aikuisia eri puolilta Suomea ja
• saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi

Kansainvälisyyskouluttajille järjestetään koulutusviikonloppu 19.–21.8.2016, jonne kaikkien uusien kansainvälisyyskouluttajien tulisi osallistua. Koulutus on osallistujille ilmainen, ja Taksvärkki ry korvaa matkakulut. Syksyn ja kevään aikana tarjotaan lisäkoulutusta.
 
Kiinnostuitko? Kysy lisää tai lähetä meille 5.6. mennessä motivaatiokirjeesi, jossa kerrot itsestäsi ja taustastasi sekä siitä, miksi haluat mukaan. Motivaatiokirjeet ja lisätiedot:

Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
anna.kivimaki(@)taksvarkki.fi
050 348 5668