Fotonovela-opas on täällä!

Taksvärkki ry:n uusi menetelmäopas Fotonovela – tarinoita etelästä ja pohjoisesta antaa seikkaperäiset ohjeet ja roppakaupalla ideoita valokuvatyöpajan pitämistä varten.

Kieli- ja kulttuurirajat ylittävä fotonovela-menetelmä tuo yhteen bolivialaisten, guatemalalaisten ja suomalaisten nuorten tarinoita vaihtelevista teemoista, kuten nuorten oikeuksista, ystävyydestä ja ympäristöstä. Valmiit tarinat ladataan nettiin osoitteeseen fotonovela.fi, mikä mahdollistaa ajatusten ja kokemusten jakamisen yli Atlantin.

Menetelmän ovat luoneet vuonna 2010 vapaaehtoisina Boliviassa työskennelleet Antti Halonen ja Eeva Kemppi. He tekivät töitä nuorten parissa taideyhteisö COMPAssa, joka on Taksvärkki ry:n yhteistyökumppani.

Halonen ja Kemppi halusivat vapaaehtoisjaksollaan erityisesti viettää aikaa nuorten kanssa, tutustua heihin ja kuulla heidän elämästään. Idea fotonovelaan syntyi, kun he pohtivat, miten eri kieliä puhuvat nuoret voisivat olla vuorovaikutuksessa keskenään. Valokuva oli luonteva ratkaisu, koska se on kielestä riippumaton viestintäkeino ja kertoo paljon sellaistakin, mitä emme sanallisesti osaa ilmaista. Tarinoiden tekstit puolestaan käännetään espanjasta suomeksi ja toisin päin.

Lue lisää Fotovelasta täällä.
Kuinka Fotonovela-työpaja sujui Espoossa? Lue täältä.

Kaikilla meillä on tarina kerrotavanamme!

Uunituore menetelmäopas löytyy pdf-muodossa täältä. Sivulta löydät muutkin Taksvärkki ry:n julkaisut sähköisessä muodossa. Vaihtoehtoisesti voit tilata materiaalia suoraan kotiin tai koululle, halutessasi useamman kappaleen kerralla.

Kaikki Taksvärkin julkaisut ovat ilmaisia.
Kysy lisää tai tee tilaus: tilaus@taksvarkki.fi, puh. (09) 5845 5504.