Haemme globaalikasvatuksen kouluttajia

Haluatko kehittää osaamistasi erilaisten nuorten ryhmien ohjaamisessa ja edistää vapaaehtoistyölläsi nuorten osallisuutta? Kiinnostaako sinua tukea nuoria löytämään omannäköisiään tapoja vaikuttaa? Hae Taksvärkki ry:n vapaaehtoiseksi globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2022–2023!

Mitä Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajat tekevät?

Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajana:
• Opit Taksvärkin järjestämissä koulutuksissa lisää globaalikasvatuksesta, nuorten vaikuttamisesta, kriittisestä medialukutaidosta ja lapsen oikeuksista
• Ohjaat toiminnallisia työpajoja koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille
• Saat mahdollisuuden osallistua Taksvärkin vaikuttamistyöhön esim. edustamalla järjestöä erilaisissa tapahtumissa.
• Pääset halutessasi kommentoimaan ja kehittämään Taksvärkin pedagogisia materiaaleja
• Edistät Taksvärkin ydintavoitetta nuorten oikeuksien ja osallisuuden toteutumisesta kaikkialla maailmassa
• Tutustut samanhenkisiin ihmisiin eri puolilta Suomea
• Saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja nuorten ohjaamisesta

Millaista Taksvärkin työpajatoiminta on?

Taksvärkin työpajat käsittelevät nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten näköistä vaikuttamista, lapsen oikeuksia sekä stereotypioiden purkamista ja syrjintään puuttumista. Kouluvierailijana saat käyttöösi valmiit työpajarungot ja oheismateriaalit työsi tueksi.

Työpajojen ohjaaminen keskittyy pääkaupunkiseudulle sekä Turun, Tampereen ja Oulun alueille, mutta niiden toteuttaminen on mahdollista myös muilla alueilla. Taksvärkki toteuttaa myös etätyöpajoja.

Työpajoja ohjataan pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Kaikista kouluvierailuista ja muista vapaaehtoistyötehtävistä maksetaan osapäiväraha (20 €), ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

Kuka voi hakea Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi?

Toivomme sinulta intoa toimia nuorten kanssa ja halua oppia uutta. Sinut perehdytetään globaalikasvatuksen kouluttajan tehtävään viikonlopun mittaisessa pääkaupunkiseudulla järjestettävässä koulutuksessa 3.–4.9. Koulutukseen osallistuminen on edellytys globaalikasvatuksen kouluttajana toimimiselle. Koulutuksen aikana syvennymme työpajoissa käytettäviin menetelmiin ja ensi vuoden Taksvärkki-kampanjaan. Uusi kampanja keskittyy nuorten vaikuttamiseen.

Voit ohjata työpajoja joustavasti omien aikataulujesi puitteissa, esimerkiksi opintojen tai osa-aikatyön ohessa. Vapaaehtoistyöntekijöiden koulutukset ja kouluvierailut toteutetaan voimassa olevien suositusten mukaisesti, tarvittaessa etänä.

Kiinnostuitko? Näin haet vapaaehtoiseksi:
Lähetä meille viimeistään 28.08.2022 lyhyt motivaatiokirjeesi tai videohakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Kysy rohkeasti lisätietoja Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijalta Auralta!

Hakemukset ja lisätiedot:
Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Lue juttu globaalikasvatuksen kouluttajan Elinan kokemuksista vapaaehtoistyössä Taksvärkissä.