Huomio Jyväskylä ja Helsinki! Merkityksellistä vapaaehtoistyötä tarjolla: Hae Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi!

Haluatko oppia globaalikasvatuksesta, kehittää osaamistasi nuorten parissa työskentelystä ja edistää vapaaehtoistyölläsi nuorten oikeuksien toteutumista?
Kiinnostaako sinua perehtyä globaaleihin eriarvoisuuskysymyksiin ja vammaisten nuorten ajatuksiin vaikuttamisesta?

Hae Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2021–2022! Jatkoimme vielä hakuaikaa, sillä etsimme lisää vapaaehtoisia erityisesti Jyväskylän alueelle ja pääkaupunkiseudulle.

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien Miran ja Paulan kokemuksia vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä.

Mitä Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajat tekevät?

Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajana:

  • Ohjaat toiminnallisia työpajoja koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.
  • Saat mahdollisuuden osallistua Taksvärkin vaikuttamistyöhön esim.  edustamalla järjestöä erilaisissa tapahtumissa.
  • Vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja toimijuuden edistämiseen.
  • Saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja nuorten ohjaamisesta.
  • Tutustut samanhenkisiin ihmisiin eri puolilta Suomea.

Millaista Taksvärkin työpajatoiminta on?

Taksvärkin työpajat käsittelevät nuorten aktiivista kansalaisuutta, syrjintään puuttumista ja erityisesti vammaisten nuorten vaikuttamisen mahdollisuuksia ja haasteita.

Työpajojen ohjaaminen keskittyy pääkaupunkiseudulle sekä Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun alueille, mutta niiden toteuttaminen on mahdollista myös muilla alueilla. Taksvärkki toteuttaa myös etätyöpajoja.

Työpajoja ohjataan pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Kaikista kouluvierailuista maksetaan osapäiväraha, ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

Kuka voi hakea Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi?

Toivomme sinulta intoa toimia nuorten kanssa ja halua oppia uutta. Sinut perehdytetään tehtävään etäkoulutuksessa lokakuussa. Taksvärkki tarjoaa myös lähimuotoisia jatkokoulutuksia sekä vapaaehtoisten alueellisia lähitapaamisia pitkin lukuvuotta koronatilanteen sen salliessa. Koulutuksen aikana syvennymme työpajoissa käytettäviin menetelmiin ja uuteen Taksvärkki-kampanjaan. Uusi kampanja keskittyy vammaisten nuorten toimijuuden ja oikeuksien edistämiseen.

Voit ohjata työpajoja joustavasti omien aikataulujesi puitteissa, esimerkiksi opintojen tai osa-aikatyön ohessa. Seuraamme jatkuvasti vallitsevaa koronatilannetta. Vapaaehtoistyöntekijöiden koulutukset ja kouluvierailut toteutetaan voimassa olevien suositusten mukaisesti, tarvittaessa etänä.

Kiinnostuitko? Näin haet vapaaehtoiseksi!

Lähetä meille viimeistään sunnuntaina 10.10.2021 lyhyt motivaatiokirjeesi tai videohakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai osaamistaustaa.
Kysy rohkeasti lisätietoja Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijalta Auralta!

Hakemukset ja lisätiedot:
Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien Miran ja Paulan kokemuksia vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä.