Aloita merkityksellinen vapaaehtoistyö koulumaailmassa globaalikasvatuksen kouluttajana

Haluatko kehittää osaamistasi, oppia globaalikasvatuksesta ja tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä? Kiinnostaako sinua perehtyä globaaleihin kehityskysymyksiin, lapsen oikeuksiin ja Nepalin oppilaskuntien toimintaan?  Haluatko kehittää ohjaus- ja esiintymistaitojasi?

Hae Taksvärkki ry:n vapaaehtoiseksi globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2020–2021

Globaalikasvatuksen kouluttajana:

  • toimit innostavana muutoksentekijänä nuorten parissa ja ohjaat toiminnallisia kouluvierailuja oppilasryhmille,
  • perehdyt globaalikasvatukseen, lapsen oikeuksiin ja Taksvärkin kehitysyhteistyöhankkeeseen Nepalissa,
  • esittelet Taksvärkin toimintaa opetusalan tapahtumissa,
  • osallistut maksuttomaan koulutusviikonloppuun 21.–23.8. sekä halutessasi lisäkoulutuksiin ja vapaaehtoistapaamisiin lukuvuoden aikana.

Lukuvuoden 2020–2021 Taksvärkki-kampanja käsittelee oppilaskuntien työtä Nepalissa, syrjintään puuttumista ja nuoren oikeutta olla oma itsensä. Globaalikasvatuksen kouluttajat ohjaavat kampanjan teemoja ja lapsen oikeuksia käsitteleviä kouluvierailuja erityisesti pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Oulun alueilla. Kouluvierailujen tekemisestä maksetaan osapäivärahaa, ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

”Etsin uusia kokemuksia ja sellaista työtä, mitä haluaisin tulevaisuudessakin tehdä” –Oiva, Oulu

Lisäksi vapaaehtoisena toimiessasi:

  • saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi,
  • vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja globaalin yhteisvastuun edistämiseen,
  • saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi ja
  • tutustut Taksvärkin muihin mahtaviin vapaaehtoisiin eri puolilta Suomea.

Vapaaehtoisena sitoudut osallistumaan koulutusviikonloppuun ja ohjaat vähintään seitsemän kouluvierailua lukuvuoden aikana. Kouluvierailuja ohjataan pääasiassa arkipäivisin ja kouluaikaan. Voit itse joustavasti päättää vierailujen ajankohdista ja valita, millä alueella toimit. Taksvärkiltä saat käyttöösi valmiit oppituntiharjoitukset ja muut tarvittavat materiaalit onnistuneiden työpajojen ohjaamiseen.

”Olen ollut erittäin innoissani työpajoista ja saanut myös haastaa itseäni. Aiheet ovat tärkeitä ja työpajojen pitäminen on äärimmäisen palkitsevaa.” –Matilda, Helsinki

Tulevilta vapaaehtoisilta toivomme intoa toimia nuorten kanssa ja halua oppia uutta. Vapaaehtoistyö sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille!

”Taksvärkin globaalikasvatus on ihan parasta mahdollista, sellaista ikkunoitten avaamista muuhun maailmaan.” –Marja, Helsinki

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai lähetä meille 31.5. mennessä lyhyt motivaatiokirjeesi tai videohakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi, taustastasi ja siitä, miksi haluat mukaan. Valinnoista ilmoitetaan viikolla 23 ja vapaaehtoisena toimiminen käynnistyy elokuun koulutusviikonlopusta.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tehtävä ei edellytä aiempaa kokemusta tai osaamistaustaa. Vapaaehtoisten koulutus ja tapaamiset järjestetään esteettömissä tiloissa. Kysy rohkeasti lisätietoja ilmoitetulta yhteyshenkilöltä!

Lisätietoja ja motivaatiokirjeet: 
Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi, p. 050 348 5668  

Lue lisää globaalikasvatuksen kouluttajien Matildan, Marjan ja Oivan kokemuksista

Matilda, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Marja, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Oiva, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina  

Taksvärkki ry on kansalaisjärjestö, jonka kehitysyhteistyö edistää lasten ja nuorten osallisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista. Globaalikasvatustyöllään Taksvärkki kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen ja edistämään yhdenvertaisuutta ja kestävää kehitystä. Lisätietoja: www.taksvarkki.fi ja vapaaehtoistyö Taksvärkissä.