Nuoret syrjintää vastaan Ole rohkea! -valokuvanäyttelyssä

Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret toimivat yhdenvertaisuuden puolesta Sambiassa. Helmi- ja maaliskuun ajan Ole rohkea! -näyttely on esillä eri tiloissa Turussa, Raisiossa ja Kaarinassa.

”Sinulla on oikeus tehdä mitä haluat ja olla kuka haluat”, sanoo Hope, 15, joka ei enää arastele kertoa mielipidettään. Sambialainen Hope on yksi niistä nuorista, joka kertoo Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -näyttelyssä kuinka nuorten arjessa läsnä olevaan syrjintään voi puuttua.

Valokuvanäyttely esittelee sambialaisten nuorisoneuvostojen jäseniä, jotka muuttavat asenteita yhteisöissään käsittelemällä nuoriin vaikuttavia ongelmia kuten sukupuoleen ja taustaan perustuva syrjintä, teiniraskaudet ja koulunkäynnin esteet.

”Arki ja sen haasteet ovat yhteisiä lähellä ja kaukana. Näyttely kertoo sambialaisista nuorista, jotka välittävät itsestään ja yhteisöstään tavalla, josta meistä jokainen voi ottaa mallia”, kuvaa Taksvärkki ry:n Turun aluekoordinaattori Nina Nivanaho valokuvanäyttelyä.

“Jos joku kohtaa väkivaltaa tai häirintää sukupuolensa perusteella eikä tiedä mitä tehdä, me autamme. Kerromme mitä tehdä ja mistä saa apua”, kertoo valokuvanäyttelyssä esiintyvä Isaac, 18, esimerkin nuorisoneuvoston jäsenten työstä.

Valokuvanäyttely on 4.2.2019 lähtien nähtävillä seuraavissa paikoissa aukioloaikojen puitteissa: Varissuon kirjasto (viikko 6), Raision kaupunginkirjasto, lasten ja nuorten osasto (vk 7), Turun kaupunginkirjasto, lasten ja nuorten osasto Stoori (vk 8), Nuorten taide- ja toimintatalo VIMMA (vk 9), Kaarinan pääkirjasto, lasten ja nuorten osasto (vk 10) ja Teräsrautelan nuorisotila (vk 11–12).

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2018–2019 Taksvärkki-kampanjaa. Taksvärkki-keräyksessä suomalaiset nuoret tukevat nuoria Sambiassa. Toiminnan periaatteena on nuorelta nuorelle.
Koulut voivat ilmoittautua mukaan Taksvärkki-keräykseen Sambian nuorten tukemiseksi ja tilata lapsen oikeuksiin liittyviä kouluvierailuja ja työpajoja tällä lomakkeella.

Lisätiedot:
Turun aluekoordinaattori Nina Nivanaho, Taksvärkki ry, 050 5672676, turku@taksvarkki.fi
www.taksvarkki.fi/sambia