Suomalaiset nuoret tukevat Nepalin oppilaskuntia

Lukuvuoden 2015–2016 Taksvärkki-kampanja Koulutus murtaa muureja päättyi kouluvuoden myötä. Kampanjaan osallistui vuoden aikana lähes 20 000 nuorta 112 koulusta ja oppilaitoksesta eri puolilta Suomea.

Koulutus murtaa muureja -kampanja esitteli suomalaisille nuorille Nepalin kyläkoulujen arkea ja aktiivisia oppilaskuntien toimijoita. Tämä oli mahdollisuus tutustua kehitysmaan nuorten todellisuuteen ja positiiviseen nuorten toimijuuteen.

Taksvärkki-keräyksiin osallistumalla suomalaiset nuoret tukevat ikätovereitaan monivuotisissa kehitysyhteistyöhankkeissa. Taksvärkki ry:n hanke Nepalissa alkoi jo vuoden 2015 lopussa. Suomalaisten nuorten tuella perustetaan uusia oppilaskuntia ja tuetaan niiden työtä paremman kouluympäristön ja yhdenvertaisuuden puolesta kyläkouluissa Nepalissa. Taksvärkki ry:n paikallinen kumppanijärjestö ECCA toteuttaa hankkeen paikan päällä Nepalissa.

IMG_9650
 
Lukuvuoden aikana Taksvärkin kansainvälisyyskouluttajat vetivät kouluissa satoja toiminnallisia työpajoja, joissa käsiteltiin lapsen oikeuksia ja tutustuttiin Nepalin oppilaskuntanuoriin. Maata kiersi myös kirjastoissa ja nuorisotiloissa valokuvanäyttely, joka kertoi Nepalin nuorten elämästä ja tavoitteista koulua ja koulutusta koskien. Näyttely ja kampanjamateriaalit kuten videoklipit antavat kasvot ja puheenvuoron muutamalle nuorelle, jotka haluavat jakaa ajatuksiaan suoraan suomalaisille nuorille.

Ulkoasiainministeriö tukee Taksvärkki ry:n työtä. Kouluvierailuihin, globaalikasvatukseen ja tiedotukseen ei käytetä keräysvaroja. Kouluille ei koidu kustannuksia yhteistyöstä Taksvärkki ry:n kanssa. Lisätietoa kampanjasta ja hankkeesta Nepalissa saa Taksvärkin nettisivuilta ja Koulutus murtaa muureja -kampanjasivustolta.
 
 
JULISTE suomi pieni