Nuoret ja valta – Helsinki African Film Festival on tänä vuonna myös Taksvärkkiä

HAFF eli Helsinki African Film Festival järjestetään 8.-12.5. Taksvärkki ry on yksi tapahtuman kumppaneista ja näkyvästi mukana ohjelmassa.

Tänä vuonna festivaalin teemana on nuoret ja valta. Mitä merkitsee olla afrikkalainen nuori? Mitä haasteita he kohtaavat, mistä he unelmoivat, mitä he vaativat ja ketä he rakastavat? Nuorta energiaa ja angstia puhkuva HAFF tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman afrikkalaiseen elämänmenoon eri puolilla maanosaa ja sen ulkopuolella.

Taksvärkin lukuvuoden 2013–2014 Sierra Leone -kampanja julkistetaan virallisesti HAFFissa. Elokuussa kouluihin saapuvan kampanjan mainosspotti on HAFFissa nähtävillä jokaisen elokuvanäytöksen alussa. Lisäksi koululaisnäytöksissä lukiolaiset pääsevät ensimmäisinä katsomaan myös kampanjadokumentin. Sierra Leonen nuorista kertova valokuvanäyttely on esillä elokuvateatteri Andorran aulassa koko festivaalin ajan.

Väriä Helsingin keväiseen katukuvaan 8.5. tuo Afrikkalainen festivaali, jossa Taksvärkki ry on mukana järjestötorilla. Tarjolla on monipuolista afrikkalaista livemusiikkia, afrikkalaisia herkkuja, kulttuuria ja rentoa yhdessäoloa. HAFF katufestivaali järjestetään keskiviikkona 8.5 klo: 13-19 Helsingin Kansalaistorilla.

Onko nuorilla todellista voimaa muutosten luomiseen? Puheenvuoroja ja keskustelua aiheista kuten nuorten, vallan ja kehityksen suhde, jännitteet ja mahdollisuudet on luvassa Shalin Suomi ry:n ja Taksvärkki ry:n järjestämässä verkostoitumistapahtumassa! Paneelissa on mukana Taksvärkin edustaja. Tervetuloa kuulemaan Taksvärkin kokemuksista Mosambikissa, Madagaskarilla ja Keniassa torstaina 9.5. klo 15.00 elokuvateatteri Andorrassa, Eerikinkatu 11. Lue lisää keskustelu- ja verkostoitumistapahtumasta täältä!