Mosambik-kampanja on päättynyt – kiitos kaikille osallistuneille!

Taksvärkin lukuvuoden 2011-2012 Mosambik-kampanja on päättynyt. Suomalaisten koululaisten ja opiskelijoiden Taksvärkki-työssä tienaamista rahoista kampanjan tuotoksi kertyi yhteensä yli 186 000 euroa. Mosambik näkyi myös kouluissa kun Taksvärkin kouluvierailijat pitivät kymmeniä oppitunteja ja työpajoja eri puolilla Suomea. Myös kokonaisia teemapäiviä järjestettiin. Suuri kiitos kaikille Taksvärkki-kampanjassa mukana olleille kouluille ja oppilaitoksille!

Mosambikissa toteutettava viisivuotinen (2012-2016) hanke tukee köyhien lasten koulunkäyntiä, antaa ammattikoulutusta syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sekä parantaa alueen heikkoa sanitaatiota rakentamalla käymälöitä ja valistamalla ihmisiä hyvästä hygieniasta. Myös hiv-valistus on osa hanketta.

Nuorten ammattikoulutus on Maputossa jo ehtinyt lähteä käyntiin. Chamanculon slummin nuoret suorittavat mm. tarjoilija-, kokki- ja mekaanikkokursseja. Opiskelemaan pääsee myös siivous- tai kauneusalan ammattilaiseksi.

Muutakin tapahtuu – ensimmäinen lasten taidetyöpaja on pidetty ja parempien sanitaatiofasiliteettien rakentaminen on aloitettu.

Taksvärkin mosambikilainen yhteistyökumppani ASSCODECHA on toiminut Chamanculon heikompiosaisten puolesta jo 10 vuotta. Nuorten tukeminen ja koulutuksen ja osallistumismahdollisuuksien parantaminen on ollut keskeisessä asemassa järjestön työssä.

Lue lisää työstämme Mosambikissa uutisista tai blogista.