Ääni tytöille: Valokuvanäyttelyssä Malawin nuoret

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret vaikuttavat yhteisöönsä Malawissa ja purkavat koulunkäynnin esteitä. Näyttely kiertää maaliskuun loppuun Jyväskylän seudulla.

“Haluan rohkaista muita tyttöjä opiskelemaan ja keskittymään siihen, mitä voimme saavuttaa tulevaisuudessa”, sanoo Taona Kayiwe, 20. Hän on yksi malawilaisista nuorista, joille Taksvärkki ry:n Ääni tytöille -näyttely antaa kasvot. Näyttely kertoo, kuinka tytöt ja nuoret Malawissa edistävät erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä omissa yhteisöissään. Monen tytön koulunkäynti keskeytyy esimerkiksi raskauden, naimisiinmenon tai kotitöiden vuoksi. Näitä esteitä purkavat nuorten omat vertaisryhmät, jotka antavat tytöille itseluottamusta ja levittävät tietoa koulunkäynnin tärkeydestä niin nuorille kuin kylien vanhemmillekin.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2017–2018 Taksvärkki-kampanjaa, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Malawissa. Taksvärkki ry on järjestänyt vastaavia kampanjoita jo vuodesta 1967 lähtien. Periaate on: nuorelta nuorelle.

”Taksvärkki-keräyksen kautta suomalaiset nuoret pääsevät vaikuttamaan positiivisesti ikäistensä nuorten elämään kehitysmaissa”, kertoo Jyväskylän aluekoordinaattori Salla Kuosmanen. ”Myös Taksvärkin kouluille tarjoamat maksuttomat, toiminnalliset työpajat luovat yhteyden suomalaisten ja kehitysmaiden nuorten välille. Pajoissa tutustutaan tänä vuonna malawilaisiin nuoriin ja esimerkiksi lasten oikeuksiin.”

Valokuvanäyttely kiertää 12.2. lähtien seuraavissa paikoissa: Kansalaistoiminnankeskus Matara (viikko 7), Palokan aluekirjasto (vk 8), Yliopiston kirjaston ala-aula (vk 9), Pääkirjaston lasten ja nuorten osasto (vk 10 ja 11), Kortepohjan lähikirjasto (vk 12) ja Vaajakosken nuorisotalo (vk 13). Taksvärkki-kampanjaan ilmoittautuminen ja kouluvierailijan tilaaminen onnistuvat Taksvärkin nettisivuilla.
 
 
Lisätiedot:
Jyväskylän aluekoordinaattori Salla Kuosmanen, Taksvärkki ry, 040 5143210, jyvaskyla(@)taksvarkki.fi
Tiedottaja Pamela Arslan, Taksvärkki ry, pamela.arslan(@)taksvarkki.fi
www.taksvarkki.fi/malawi

Yläkuvassa näyttelyn kasvot ja tyttöjen koulutuksen puolestapuhujat Taona ja Martha.