Lukutaitopäivä Madagaskarilla

Oheiset kuvat on otettu Madagaskarilla tilaisuudessa, jossa juhlittiin Kansainvälistä lukutaitopäivää saaren eteläkärjessä sijaitsevalla Androyn alueella Ambondron kunnassa.

Taksvärkin viisivuotista luku- ja kirjoitustaitohanketta Madagaskarilla toteuttaa paikallinen FFF Malagasy Mahomby -järjestö. Aiheen parissa vuodesta 1999 aktiivisesti toimineella järjestöllä on runsaasti kokemusta syrjäytyneiden ja luku- ja kirjoitustaidottomien hyväksi tehtävästä työstä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanke tukee koulun ulkopuolelle jääneiden lasten koulutusta ja lukutaidottomien nuorten opetusta maan syrjäseuduilla. Hankkeen tavoitteena on, että yli 4200 lasta ja nuorta pääsevät opiskelemaan luku- ja kirjoitustaitoja. Tällaiset perustaidot antavat heille mahdollisuuden palata perinteiseen koulujärjestelmään tai sopeutua paremmin työelämään. Lisäksi 3360 nuorta saa teknistä ja ammatillista koulutusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hankkeessa opetetaan luku- ja kirjoitustaitoa toiminnallisella teho-opetuksella, joka sovelletaan arkielämään. Hankkeessa käytetään myös ASAMA-koulutusta, joka on nopeutettua tehokoulutusta 11–17-vuotiaille madagaskarilaisille koulunkäynnin keskeyttäneille tai koulua käymättömille nuorille. Koulutus tiivistää 5 vuoden ala-asteen kokonaissisällön 10 kuukauteen.

Madagaskar on yksi maapallon vähiten kehittyneistä maista. Viimeisimpien tilastojen mukaan Madagaskarilla on yhä 48 prosenttia luku- ja kirjoitustaidottomia yli 15-vuotiaiden keskuudessa. Taksvärkin Madagaskar-hanke kestää vuoden 2013 loppuun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat
FFF Malagasy Mahomby