Tuttuja vieraita Keniasta

Taksvärkin kenialaisen hankekumppani Undugun pitkäaikainen johtaja Oloys Opiyo kävi seuraajansa Celina Ogutun kanssa tutustumassa Taksvärkin toimintaan maaliskuun lopulla. Vieraat ehtivät kaksipäiväisen vierailunsa aikana tutustua Taksvärkin toimistoon ja hallituksen toimintaan, sekä vierailla ulkoministeriössä ja Myllypuron koululla.Myllypuron koulun opinto-ohjaaja Tiina Valkonen esitteli vieraille koulun tiloja ja opetusta.  Koulu panostaa erityisesti maahanmuuttajien kotouttamisen.

Suomalaisen koulun opetus ja puitteet tekivät suuren vaikutuksen Celina Ogutuun, jolla myös itselläänon  opettajan koulutus. Vierailu kiinnosti myös koulun oppilaita. Monet kyselivät mistä vieraat tulevat ja rohkeimmat toivottivat ohi kulkiessaan vieraat tervetulleiksi.

”Taksvärkin ja Undugun on helppo tehdä yhteistyötä, koska niillä on paljon samoja tavoitteita”, päättelivät yhdessä toiminnanjohtajat Ogutu, Opiyo ja Taksvärkistä Lauri Peltonen.

Nuorten elämänhallinta, tietoisuuden parantaminen ja aktiivinen kansalaisuus ovat tärkeitä tavoitteita kaikkialla maailmassa.

Taksvärkki tukee hankekumppaninsa Undugu katulapsityötä jo neljättä vuotta. Hanke auttaa kadulla eläviä nuoria oman elämänsä hallinnassa, auttaa heitä eroon rikollisuudesta ja huumeista, sekä tukee ammattikoulutuksessa. Celina Ogutu toivoi että Taksvärkki ja Undugu voisivat jatkossa suunnitella yhteisprojekteja erityisesti kaduilla elävien tyttöjen ja nuorten äitien elämänhallinnan palauttamiseksi.

Lisää Undugun toiminnasta tästä

Teksti ja kuva: Lauri Peltonen

Kuvassa: Undugun johtajat Celina Ogutun ja Oloys Opiyo sekä Taksvärkin kansainvälisyyskasvatuksen suunnittelija Maarit Pulju-Lappalainen.