Nuoresta äidistä tulee menestyvä nainen

Minun nimeni on Emma Akinyi Oketch ja olen Kaloleni-nimisen yhdistyksen jäsen. Kokoonnumme joka torstai. Minulla on 2,5-vuotias tyttö. Asun Bandanissa, Kisumun kaupungin länsiosassa.

Olen mukana kahdessa yhdistyksessä. Toinen on vain naisille ja toinen sekä naisille että miehille. Smart Ladies-ryhmässä puhumme naisten terveydestä. Kaloleni-ryhmässä, jossa on sekä naisia että miehiä, puhumme terveydestä yleisemmin, koska on hyvä tietää asioiden molemmat puolet. Kun aloitimme Smart Ladies -ryhmän kanssa, halusimme, että kaikki ryhmässä ovat samanarvoisia. Se on ensimmäinen sääntö. Toinen sääntö on, että meidän tulee kunnioittaa toisiamme. Olemme tasavertaisia, joten toisia on kunnioitettava.

IMG_3454
 
Yhdistyksessä opetamme toinen toisiamme ja keskustelemme terveysasioista ja siitä, miten voimme auttaa toisiamme missä tahansa trauma- tai stressitilanteessa. Keskustelemme kuinka voimme ratkaista tilanteen.

Olen osallistunut nelipäiväiseen liike-elämätaito koulutukseen täällä Kisumussa. Koulutus oli täydellinen. Se oli hyödyllinen ja pidin siitä todella paljon. Olen nyt ”bisnesnainen” ja pidän siitä.

Myyn erilaisia vaatteita: pikkuhousuja, rintaliivejä, sukkahousuja, housuja, toppeja yms. vaatteita. Tulevaisuudessa haluaisin laajentaa toimintaa ja perustaa ison kaupan, jonne asiakkaani voivat tulla.

Ennen kuin liityin yhdistykseen, minulla ei ollut töitä. Olin vain kaupungilla ja pysyin tässä naapurustossa. Nuorempana kävin koulua, jopa lukiota. Suoritin tietokonekurssin. Se oli kivaa.

Voin olla liikenainen ja samaan aikaan käydä koulua. Haluaisin opiskella terveysneuvontaa ja puhua ihmisille terveydestä. Sitä haluaisin todella tehdä, koska näen kuinka ihmiset ovat vaikeuksissa ja kärsivät yhteisössäni. Monet ihmiset stressaavat asioista, mutta he eivät kuuntele neuvoja. Siksi haluaisin opiskella terveysneuvojaksi.

Tiedän, että tulevaisuuden unelmani toteutuvat vielä ja minusta tulee merkittävä nainen. Haluan unohtaa menneisyyden. Minusta tulee menestyvä nainen.
 


 
Emma, 25, jakaa tarinansa suomalaisille nuorille Taksvärkin Yksi päivä muutokseen -kampanjassa. Taksvärkki-keräyksessä lukuvuonna 2016–2017 tuetaan kenialaisia katulapsia ja -nuoria kouluun ja ammattiin.