Lastenoikeuskerhon jäsen auttaa muita

13-vuotias Agnes Zira asuu Nairobissa ja käy kolmatta luokkaa Taksvärkin kenialaisen kumppanin Undugun Societyn koulussa. Agnesilla on kahdeksan sisarusta. Tällä hetkellä hän asuu vanhimman siskonsa luona.

Agnes jakaa tarinansa suomalaisille nuorille Taksvärkin Yksi päivä muutokseen -kampanjassa. Taksvärkki-keräyksessä lukuvuonna 2016-2017 tuetaan kenialaisia katulapsia ja -nuoria kouluun ja ammattiin.

Millaista koulussa on Agnes?
Lempiaineeni koulussa ovat matematiikka ja englanti. Olen oman kouluni lastenoikeuskerhon jäsen. Tykkään oppia koulussa asioita lastenoikeuksista. Juttelen koulussa näistä asioista ja koulunkäynnistä myös muiden lasten kanssa. Kerron muille lapsille, että kouluun tuleminen kannattaa.
 
DSCF3474
 
Mitä teet vapaa-ajallasi?
Pidän lukemisesta ja haluaisin oppia monia asioita. Pidän myös kotitehtävien tekemisestä. Haluaisin tehdä monia asioita, kuten pelata jalkapalloa. Pidän myös näyttelemisestä ja runoista.

Millaista on olla lasten oikeuksien kerhossa?
Lasten oikeuksien kerhossa olemme oppineet kuinka voi auttaa muita ja kuinka ehkäistä teiniraskauksia. Kerhossa opitaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Esimerkiksi, jos vanhempi lähettää sinut ostamaan alkoholia ja tupakkaa, ymmärrät, että se on väärin. Olen oppinut, kuinka auttaa ihmisiä yhteisössämme.

Mistä haaveilet?
Isona haluaisin olla lääkäri tai opettaja. Unelmani on, että koulun jälkeen pääsen töihin ja minulla olisi tarpeeksi rahaa perustaa oma koti ja toimisto ja sitten voisin auttaa muita täällä omassa yhteisössäni. Kun olen käynyt koulun loppuun, haluaisin auttaa kerhomme puheenjohtajaa asioissa, joissa tarvitaan apua. Jonakin päivänä haluan tulla teidän maahanne ja tavata suomalaisia lapsia. Toivoisin myös, että lapset, jotka eivät vielä käy koulua, tulisivat kouluun, jotta he voivat oppia lasten oikeuksista ja muista aiheista, joita opimme kerhossa.
 
IMG_2860
 

  
 
Kuvat: Pamela Arslan