Kouluttautumalla mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen

Nimeni on Edwin Omondi. Tulen Gonda Mashinanin nuorten yhdistyksestä Manyattasta. Meidän yhdistyksessä on 15 jäsentä. Undugu Society Kenya -järjestö rahoittaa yhdistyksemme toimintaa. Undugun avulla pääsin opiskelemaan sähkötöitä. Tämä on hyvä koulu ja opiskeluympäristö. Opettajat ja oppilaat työskentelevät paljon, mistä olen iloinen.

Äitini kuoli joitakin vuosia sitten ja siksi asun tällä hetkellä veljeni luona. Minun veljeni on yrittäjä ja hänellä on pieni oma yritys.

Peruskoulussa pidin sähkötöistä, joten oli hienoa, kun pystyin valitsemaan sähköasennuskurssin. Voin siis opiskella sitä ja saada siitä itselleni ammatin tulevaisuudessa.

Tämä koulu kestää vuoden. Meillä on erikseen käytännön harjoittelua ja teoriajaksoja. Juuri nyt olemme opiskelleet kaksi päivää teoriaa. Se on hyvä, mutta toivon, että meillä on ensi viikolla käytännön harjoituksia. Mielestäni käytäntö on hyödyllisempää, kuin teoria.

Sitten kun olen valmistunut koulusta, haluan tehdä sähköasennuksia. Haluaisin kouluttautua lisää tällä alalla. Haluaisin valmistuttuani työskennellä Kenian sähköyhtiössä Kisumun kaupungissa.

Kiinnostavin asia, jonka olen oppinut koulussa on, että kouluttautumalla saa mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Olen saanut monia ystäviä, jotka kertovat saaneensa itse apua ja jopa opettajat kertovat saaneensa tukea tullakseen opettajiksi. Siitä on ollut apua myös heidän perheilleen.

DSCF3545
 
Opiskelen saadakseni työn. Työ auttaa minua auttamaan muita lapsia menemään kouluun, kuten Undugu Society on auttanut minua. Uskon parempaan. Unelmani olisi auttaa muita lapsia, sillä monet oppilaat kärsivät koulumaksujen takia.

Vapaa-ajalla tykkään pelata jalkapalloa ja pelejä, kuten verkkopalloa. Joskus ihmiset palkkaavat minut koulun jälkeen korjaamaan sähköliitäntöjä tai sähkölaitteita, mistä saan jonkin verran rahaa.

Lauantaisin luen kirjoja ja joskus menen käymään kirkossa. Kirkon jälkeen meillä on opiskeluryhmiä. Sen jälkeen pesen koulupukuni ja vaatteeni.

 

 
Edwin, 19, jakaa tarinansa suomalaisille nuorille Taksvärkin Yksi päivä muutokseen kampanjassa. Taksvärkki-keräyksessä lukuvuonna 2016–2017 tuetaan kenialaisia katulapsia ja -nuoria kouluun ja ammattiin. Undugu Society on Taksvärkki ry:n kenialainen kumppanijärjestö, joka toteuttaa työn paikan päällä.