Taksvärkki ry etsii nuorta vapaaehtoista mukaan Guatemala-hankkeen väliarviointiin

Etsimme nuorta innokasta osaajaa avustamaan ja oppimaan Guatemala-hankkeemme arvioinnissa. Arviointi tapahtuu tämän vuoden touko-kesäkuussa sisältäen noin kahden viikon kenttämatkan. Suomalainen vapaaehtoinen osallistuu arviointiprosessiin osana arviointitiimiä, johon kuuluvat Guatemalasta palkattu arvioinnin pääfasilitaattori sekä guatemalalaisen kumppanijärjestömme PAMI:n edustaja.

Taksvärkki ry:n hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten yhteiskunnallisia vaikutusmahdollisuuksia ja lisätä heidän osallistumistaan kuntatason päätöksenteossa, jotta nuoret itse voivat edistää lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista omilla paikkakunnillaan. Hanke toimii kuudella paikkakunnalla (Malacatán, Coatepeque, Mazatenango, Zunilito, Puerto Barrios ja Morales) eri puolilla Guatemalaa. Lue hankkeesta lisää täältä: https://www.taksvarkki.fi/tv/category/taksvarkki-maailmalla/hankemaat#guate.

Vapaaehtoisen työtehtävinä ovat erityisesti:
– Arviointisuunnitelman kommentointi,
– Kirjalliseen hankemateriaaliin tutustuminen,
– Haastattelujen teko osana arviointiryhmää ja/tai itsenäisesti Guatemalassa,
– Haastattelujen analysointi yhdessä arviointiryhmän kanssa,
– Avustaminen arviointiraportin laatimisessa,
– Arviointikokemuksista kertovan, verkkosivuilla julkaistavan artikkelin kirjoittaminen Suomessa Taksvärkki ry:n tiedottajan avustuksella, sekä muut mahdolliset arviointiprosessia hyödyntävät tehtävät.
Kenttämatkan on arvioitu toteutuvan viikoilla 21 ja 22. Arviointiraportin tulee olla viimeistelty kesäkuun loppuun mennessä.

Etsimme nuorta, alle 30-vuotiasta, kehityskysymyksistä kiinnostunutta vapaaehtoista, jolla on kokemusta kehitysmaaoloissa sekä järjestösektorilla työskentelystä ja joka on kiinnostunut oppimaan kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnosta – erityisesti arvioinneista. Vapaaehtoiseksi sopii henkilö, joka osaa puhua ja kirjoittaa espanjaa sujuvasti, on valmis toimimaan ryhmässä, mutta kykenee myös itsenäiseen työskentelyyn haastavassa ympäristössä. Vapaaehtoisen odotetaan tuntevan Suomen kehityspolitiikan perusteet ja soveltavan tätä osaamista myös arviointia tehtäessä. Arvostamme Keski-Amerikan toimintaympäristön tuntemusta.

Taksvärkki ry korvaa vapaaehtoisen arvioijan kenttämatkan kulut.
Lähetä hakemus ja ansioluettelo ma 20.4. klo 16 mennessä sähköpostitse: inkeri.halme(at)taksvarkki.fi. Haastattelut ja valinta tehdään 23. – 24.4. ja valitun arvioijan perehdytys järjestetään viikolla 19.

Taksvärkki ry on nuorten oma kehitysyhteistyöjärjestö. Kehitysyhteistyöhankkeemme edistävät kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Taksvärkki ry kannustaa kampanjoillaan suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.