Suosikkipaikkani Guatemalassa ja maailmalla

Paikka, jossa tykkään olla, on Tzpoj-niminen kylä, jossa asuu sukulaisiani. Paikka on ihana, sillä siellä on raikas ilma, eikä koskaan ole liian kuuma. Siellä on paljon puita, ja paikalliset alkuperäiskansoihin kuuluvat ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja kunnioittavia.

Minusta on myös kivaa viettää aikaani serkkujeni kanssa – pidämme hauskaa, kerromme juttuja, vitsejä ja arvoituksia sekä tietysti pelaamme jalkapalloa ja leikimme piilosta. Keksimme aina jotakin hauskaa tekemistä, eikä meillä ole koskaan tylsää.

Myöhemmin syömme kaikki yhdessä lounasta. Matkalla takaisin kotiin pysähdymme läheisellä joella, ja menemme vielä uimaan. Nautin näin kauniissa paikassa olemisesta yhdessä perheeni kanssa.
 
Ruth Nohemí Carrillo José, 16, Zunilito, Guatemala

Haaveena Pariisi

Paikka, jonne haluaisin matkustaa, on Ranska, erityisesti Pariisi. Ranska on muodin ja romantiikan maa. Haluaisin myös käydä Eiffelin tornissa, jonka olen nähnyt televisiossa. Yksi suurimmista unelmistani on päästä asumaan ja opiskelemaan Ranskaan.

Haluan voittaa itseni ja pystyä sitten auttamaan siskoani, joka on kehitysvammainen.

Toivon, että äitini voi olla ylpeä minusta. Haluan myös näyttää kaikille, ettei sillä ole mitään väliä, että on yksinhuoltajan lapsi.

Maailmassa on mahdollista saavuttaa kaikki, kunhan emme luovu unelmistamme.
 
Nely Magorié Estelita Tacaxoy Barrera, 17
Chicacao, Guatemala

 
 
 
 
Käännös: Pamela Arslan
Kuvat: Darwin Cardona Berdugo ja Rosario Santos

Jutut on julkaistu myös Curly-lehdessä 2/2014.