Mitä nuorisoverkostossa tehdään Guatemalassa?

Toteutimme jokin aika sitten teatteriesityksen juhlistaaksemme kansainvälistä naisten päivää. Tiedotimme silloin täällä Zunilitossa ihmisoikeuksista koko yhteisölle, erityisesti naisille. Silloin saimme nuorisoverkostomme hyvin esille kunnassamme. Kunnanjohtaja luottaa meihin ja tukee toimintaamme.


 
Olemme tehneet lehtiä nuorille tärkeistä teemoista. Nuorisoverkostolaiset ovat myös vetäneet kouluissa nuorille työpajoja seksuaalioikeuksista.

Me nuoret olemme itse oppineet paljon eri teemoista. Se auttaa meitä tekemään viisaita päätöksiä. Samalla olemme kasvaneet ihmisinä.

Nuorisoverkostossa olemme oppineet oikeuksistamme. Ennen en tiennyt niistä mitään. Olen myös oppinut paljon nuorista ja tasa-arvosta, jonka täytyy toteutua.
– Samanta Barrera, 15.

Olemme saaneet äänemme kuuluviin kertomalla kunnanvaltuutetuille nuoria koskettavista ongelmista. Nyt he tietävät, että me haluamme olla mukana tekemässä muutosta.
– David Cos, 17.


 
Ne, jotka eivät tunne meitä ja toimintaamme, luulevat että tuhlaamme aikaamme, ja ettei tästä tule olemaan mitään hyötyä tulevaisuudessa. Ne, jotka tietävät mitä teemme, tukevat meitä.
– Karina Cortez, 14.

Eniten pidän nuorisoverkostossa jokaisen nuoren työpanoksesta, toteuttamistamme projekteista ja yhdessäolosta.
– Cindy Melisa, 15.

Kaikkien nuorten mukanaolo on tärkeää. Nuorisoverkostossa jaamme kokemuksia ja tietoa tullaksemme hyviksi vaikuttajiksi.

 

Teksti: Samanta Barrera, David Cos, Karina Cortez, Cindy Melisa

Kuvat: Pamela Arslan