Fotonovela.fi

FOTONOVELA – helppo ja kiinnostava tapa kertoa tarinoita!

Fotonovelassa kerrotaan valokuvien ja tekstien avulla tarina. Työkalu ja työtapa on helppo käyttää ja toteuttaa. Fotonovelaa varten on suunniteltu helppokäyttöinen internetissä toimiva fotonovela-sivusto. Luokka voi tehdä työpajan itsenäisesti ja aikaa siihen menee arviolta 4-6 tuntia.

Fotonovela Tarinoita etelästä ja pohjoisesta – Cuentos del Sur y del Norte on Taksvärkin hanke, jonka tarkoituksena on antaa suomalaisille, bolivialaisille ja guatemalalaisille nuorille mahdollisuus jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan tarinoiden välityksellä.

Tutustu Fotonovelan tarinoihin tästä.

Työpaja ja sisältö

Koululle voi tilata Taksvärkistä Fotonovela-työpajan ohjaajan vetämään n. 4 tunnin mittaisen työpajan.

Fotonovelan avulla nuoret luovat  tarinoita omasta elämästään ja kokemusmaailmastaan.  Kaikki tarinat ovat verkossa luettavissa ja suomenkieliset tarinat käännetään espanjaksi ja espanjankieliset suomeksi, jotta nuoret toisella puolella maailmaa voivat lukea toistensa tarinoita. Hanke auttaa nuoria ymmärtämään paremmin elämää erilaisessa ympäristössä, arjen samankaltaisuutta sekä erilaisuutta.

Työpajan toteutus

Sarjakuvan kaltaisia tarinoita kerrotaan kuvien ja tekstin avulla. Kertomus koostuu noin viidestä sivusta ja jokaisella sivulla on yksi kuva sekä vaihteleva määrä tekstiä. Kuvien tekninen taso ei ole tärkeä, vaan hyvin yksinkertaisillakin kuvilla voi ilmaista paljon.

Tarinoiden toteuttamiseen menee arviolta neljästä kuuteen oppituntia, osa työskentelystä on mahdollista teettää kotitöinä. Työpajan kesto riippuu käytettävissä olevien kameroiden ja tietokoneiden määrästä. Oppilaat voivat työskennellä yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja tilaa Fotonovela-työpaja kouluusi tästä.