Ohjeet koululle ja Taksvärkkikeräyksen yhteyshenkilölle

1. Nimeä vastaava henkilö tai työryhmä

Ilmoittautumisen yhteydessä kouluja pyydetään nimeämään oppilaitoksen yhteyshenkilö. Tämän lisäksi voitte perustaa Taksvärkki-työryhmän suunnittelemaan ja toteuttamaan Taksvärkki-keräystä. Jokaisesta luokasta tai ryhmästä voidaan myös nimetä oma Taksvärkki-vastaava.

2. Tutustu keräyksen materiaaliin

Keräykseen ilmoittautuneille oppilaitoksille lähetetään

  • Osallistujan oppaita oppilas/opiskelijamäärän mukaan
  • Aamunavaus-cd, videoklipit-dvd ja julisteet
  • Taksvärkki-ohjeet
  • Työlomake jokaiselle osallistujalle
  • Taksvärkki-keräyksen tilityslomake ja vastauslähetyskuori
  • Haluttaessa rahankeräyslippaita ja palauttamista varten valmiiksi maksettu pakettiosoitekortti

Taksvärkki ry:n työlomakkeilla ja rahankeräyslippailla voi osallistua vain Taksvärkki ry:n järjestämään Ole rohkea -keräykseen.

3. Jaa tietoa keräykseen osallistujille

Osallistujan oppaat voidaan jakaa jo ennen Taksvärkki-päivää. Osallistujia kannustetaan tutustumaan oppaaseen ja keskustelemaan siitä esimerkiksi koulussa ja kotona. Oppilaita pyydetään ilmoittautumaan Taksvärkkiin muutaman päivän kuluessa oppaiden jakamisesta.

Vinkkejä Taksvärkki-työpaikan hankkimiseen saa täältä.

4. Järjestä Taksvärkki-päivä

Taksvärkki-päivä voidaan toteuttaa päivän työnä tai koko koulun yhteisenä tapahtumana.

Jokainen Taksvärkki ry:n keräykseen osallistuva oppilas saa työlomakkeen. Se on tarkastuslomake, jonka toinen osa jää työnantajalle kuitiksi. Työlomake on samalla myös vakuutuslomake.

Työlomakkeet jaetaan osallistujille ennen Taksvärkki-päivää. Seuraavana koulupäivänä oppilas tuo työlomakkeen koulun tai luokan Taksvärkki-yhteyshenkilölle.

Työnantaja maksaa palkkion työlomakkeen ohjeiden mukaisesti suoraan Taksvärkki ry:n tilille. Yksityishenkilöt voivat käyttää myös MobilePay-maksua. Taksvärkki ry ei suosittele käteismaksuja, sillä harva pankki ottaa enää vastaan käteistä. Jos käteismaksuja on kuitenkin tehty, voi oppilaitoksen Taksvärkki-yhteyshenkilö ottaa yhteyttä Taksvärkki ry:n keräyskoordinaattoriin puh. 050 341 5507 tai ilmoittautuminen(at)taksvarkki.fi.

Suositus palkkioksi Taksvärkki-päivän työstä on 15 euroa.

Kerätyt työlomakkeiden osat jäävät oppilaitokselle, niitä ei tarvitse palauttaa Taksvärkki ry:lle. Käyttämättömät työlomakkeet tulee hävittää väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

5. Järjestä lipaskeräys

Keräyslippaita toimitetaan vain niitä tilanneille kouluille. Myös lippailla kerätty summa merkitään tilityslomakkeelle. Rahat tilitetään lähimmällä TalletusOtto-automaatilla Taksvärkki ry:n toimittamaa korttia käyttäen.

6. Tilitä keräyksen tuotto

Saatuaan kaikkien luokkien työlomakkeiden kuittiosat oppilaitoksen yhteyshenkilö tekee yhteenvedon tilityslomakkeelle.

Mahdolliset käteisellä saadut Taksvärkki-palkkiot tilitetään Taksvärkki ry:n keräystilille Nordea FI96 1521 3000 1014 53. Tilisiirrossa tulee mainita oppilaitoskohtainen viitenumero, sillä vain näin saamme tietää, minkä oppilaitoksen keräykseen summa kuuluu. Viitenumero löytyy tilityslomakkeesta.

Koulun yhteyshenkilö palauttaa tilityslomakkeen vastauskuoressa ja mahdolliset rahankeräyslippaat pakettina valmiiksi maksettua ja täytettyä pakettiosoitekorttia käyttäen.

Kaikki osallistujat on vakuutettu

Taksvärkki ry on vakuuttanut kaikki Taksvärkki-keräykseen osallistuvat tapaturmien varalta If Vahinkovakuutusyhtiössä. Tapaturmavakuutuksen numero on SP1345508.

Kysymyksiä?

Taksvärkki ry:n toimisto antaa tarvittaessa mielellään lisätietoa ja lähettää lisämateriaalia.
Yhteydenotot: keräyskoordinaattori Jenni Tuominen puh. 050 341 5507 tai ilmoittautuminen(at)taksvarkki.fi.