Nuorten Keskus mukana Taksvärkki-kampanjassa

”Taksvärkki ja kansainvälisyys ovat hieno mahdollisuus tutustua muihin kulttuureihin, ja sitä kautta ihmisiin ja heidän jokapäiväiseen elämäänsä” sanoo Kristillisen nuorisotyön palvelujärjestö Nuorten Keskuksen kurssisihteeri Elise Kyttä, joka on ollut järjestämässä rippikoululeirejä ja isoskoulutusta Pöyhölän kurssikeskuksessa Keuruulla.

Kuluvan vuoden kolmen konfirmaation kolehdit ja Pöyhölän rippikoulujen jumalanpalvelusten kolehdit ohjattiin tukemaan vuoden 2012 Taksvärkki-kampanjaa Guatemalan nuorten hyväksi. Kampanjan teema on aktiivinen kansalaisuus ja nuorten osallistuminen.  Nuorten Keskus jakaa nämä tavoitteet.  Se haluaa innostaa suomalaisia nuoria osallistumaan itsenäiseen toimintaan sekä seurakunnassa että ympäröivässä yhteiskunnassa. Visiona on mm. kuulla nuoren ääntä ja kannustaa vaikuttamaan.

 

Taksvärkin kolme guatemalalaista nuorta vierasta vieraili Pöyhölän leirillä syyskuun toisena sunnuntaina. Taksvärkki-kampanjan edunsaajanuoret Brenda, Lupita ja Gael kertoivat elämästään ja siitä miten suomalaisten nuorten tuki on vienyt heitä elämässään eteenpäin. Annetuista aplodeista päätellen leirille osallistuneet 91 nuorta löysivät yhteisen kielen Brendan, Lupitan ja Gaelin kanssa. Tapaamisessa keskusteltiin mm. kouluttautumismahdollisuuksista eri puolilla maailmaa.

Mikä kannustaa nuoria rippikoululaisia ja Nuorten Keskusta toimimaan Guatemalan nuorten puolesta? Kurssisihteeri Elise Kyttä tiivistää asian näin: ”Solidaarisuus on mielestäni omien ja toisten asioiden puolustamista ja puolesta puhumista, toisista oikeasti välittämistä. Raamatun sanoin: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi. ”

Brenda ja Lupita nauttivat vierailusta nuorten leirillä Pöyhölän kurssikeskuksessa.