Kansainvälisyyskouluttajat valmiina tehtäväänsä

Taksvärkki ry sai viikonloppuna 20 uutta kansainvälisyyskouluttajaa ja neljä aluekoordinaattoria, kun globaalikasvatuksesta vastaavat Anna Kivimäki ja Marjukka Mankila järjestivät koulutusviikonlopun Päivölän virkistyskodilla Hiidenveden rauhallisissa maisemissa. Koulutusviikonloppu antoi uusille vapaaehtoisille tilaisuuden tutustua toisiinsa, oppia koulutusmenetelmistä ja Taksvärkin toiminnasta sekä löytää oma tapansa toimia kouluttajana.

Viikonlopun aikana pureuduttiin kehitysyhteistyöhön, globaalikasvatukseen sekä erilaisiin oppituntimenetelmiin. Kansainvälisyyskouluttajat pääsivät testaamaan oppituntimateriaaleja myös käytännössä – eihän aikuinenkaan ole koskaan liian vanha leikkimään! Myös tuntisuunnitelmien tekemistä harjoiteltiin.

Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäki on vaikuttunut uusista kouluttajista: ”Tätä kouluttajien joukkoa yhdistää selkeästi halu työskennellä nuorten parissa oikeudenmukaisen ja kestävän maailman puolesta. He ovat totisesti aktiivisia maailmankansalaisia valmiina lähtemään kouluvierailuille!”

1480730
Kansainvälisyyskouluttajat Mitä kuvat kertovat -oppituntitehtävän kimpussa.

Uudet kansainvälisyyskouluttajat vaikuttavatkin selvästi huokuvan intoa ja osaamista. Yhtenä Taksvärkin kansainvälisyyskouluttajista toimii tänä lukuvuonna Lisa Tiainen. ”Odotan kouluvierailuilta kohtaamisia nuorten kanssa ja innostavaa yhteistyötä erityisesti Yksi päivä muutokseen -kampanjan ja Lapsen oikeudet -työpajojen toiminnallisten tehtävien parissa”, kertoo Lisa.

Aamusta iltaan kestäneet koulutushetket tauotettiin herkullisella ruoalla ja lennokkailla keskusteluilla. Iltaisin rentouduttiin saunomalla yömyöhälle saakka. Viikonlopusta uusille kouluttajille jäi käteen hyvä mieli sekä varmuus omaan osaamiseen. Koulutuksen myötä Taksvärkin kansainvälisyyskouluttajat ovat nyt valmiita tulevaan lukuvuoteen ja kouluvierailuihin!

1480832
Taksvärkin uudet huikeat kansainvälisyyskouluttajat, olkaa hyvä!

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia kansainvälisyyskouluttajia tekemään kouluvierailuita suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa, lukioissa sekä ammatillisissa oppilaitoksissa. Kv-kouluttajamme tulevat mielellään ohjaamaan työpajan, jossa tutustutaan kampanjan teemaan sekä nuoriin Keniassa. Kouluttaja voi myös vetää oppitunnin lapsen oikeuksista toiminnallisia menetelmiä käyttäen, ohjata Fotonovela-työpajan, jossa luodaan valokuvatarina tai vetää Vaikuta!-työpajan, joka kannustaa nuoria vaikuttamistyöhön. Taksvärkissä toimii lukuvuonna 2016–2017 yli 30 kansainvälisyyskouluttajaa.

Kouluvierailun ja työpajat voit tilata tällä lomakkeella.
 
Teksti ja kuvat: Teena Asikainen, Taksvärkin keräyskoordinaattori ja viestinnän assistentti