Opettajille

Haluatko tukea maailman tarkasteluun ja globaalien kysymysten käsittelyyn oppilaiden kanssa? Tarvitsetko työkaluja laadukkaan globaalikasvatuksen toteuttamiseen? Kaipaatko vaihtelua koulun arkeen?

Taksvärkki ry tarjoaa materiaalia globaalikasvatukseen

Voit tilata meiltä kouluvierailun tai oppimateriaalia tai ilmoittaa koulusi mukaan vuotuiseen Taksvärkki-kampanjaan. Tarjoamme myös koulutusta kasvattajille ja pitkäjänteistä yhteistyötä Maailmankansalaisen koulu -toiminnan puitteissa. Toiminnallisissa työpajoissamme käsitellään nuorten aktiivista kansalaisuutta ja tutustutaan lasten oikeuksiin ja nuorten elämään ja arkeen kehitysmaissa.
 
• Globaalikasvatuksen työpajoihimme osallistuu vuosittain yli 6000 nuorta.
• Koulutamme vuosittain 300 opettajaa ja kasvattajaa globaalikasvatuksesta.
• Meillä on 30 vapaaehtoista globaalikasvatuksen kouluttajaa, jotka vierailevat oppilaitoksissa eri puolilla Suomea.
 
Taksvärkki ry on globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestö. Globaalikasvatuksemme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, herättelee pohtimaan ja purkamaan stereotypioita kehitysmaista ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina kansalaisina. Globaalikasvatus kehittää maailmankansalaisen tietoja, taitoja, arvoja ja asenteita perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien mukaisesti. Erityisen hyvin sisällöt ja menetelmät sopivat perusopetuksen laaja-alaisen oppimisen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien tueksi sekä lukion teemakursseille. Ammatillisissa perusopinnoissa Taksvärkki ry:n globaalikasvatusmateriaaleja ja -menetelmiä sekä työpajoja voivat hyödyntää yhteisiä tutkinnon osia opettavat opettajat viestintä- ja vuorovaikutusosaamiseen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen osaamiseen.
 
Tilaa uutiskirje, niin saat kuukausittain sähköpostiisi ajankohtaisia vinkkejä globaalikasvatuksen toteuttamiseen koulussa ja tietoa kehitysyhteistyöhankkeidemme nuorten kuulumisista. Tilaa uutiskirje tästä.
 
Kysy lisää:
globaalikasvatuksen suunnittelijat
Anna Kivimäki, 050 348 5668, anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi
Hanna Hjerppe, 050 512 4171, hanna.hjerppe(at)taksvarkki.fi.

 
 

Ilmoita koulusi mukaan Taksvärkin MIELEN VAPAUS -kampanjaan
Tilaa globaalikasvatuksen kouluttaja vierailemaan kouluusi