Menetelmäoppaat

Kaipaatko konkreettisia välineitä opetussuunnitelman mukaisen globaalikasvatuksen toteuttamiseen? Taksvärkki ry tarjoaa monipuolisia menetelmiä ihmisoikeuksien ja kehityskysymysten käsittelyyn tunneilla. Materiaalit on pääsääntöisesti suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. Tutustu ja ota käyttöön!

Klikkaa julkaisun kansikuvaa. Menetelmäoppaat ovat luettavissa ja ladattavissa pdf-muodossa. Suurin osa on myös veloituksetta tilattavissa alla olevalla lomakkeella tai osoitteesta tilaus(at)taksvarkki.fi.

 
 
OIKEESTI! -menetelmäopas lapsen oikeuksien käsittelyyn kouluissa
 
Oikeesti! -opas antaa konkreettisia ja innostavia työkaluja lapsen oikeuksien käsittelyyn kouluissa. Oppaassa on mm. orientoivia leikkejä, draamaharjoituksia ja syväluotaavia pohdintatehtäviä. Oppaan harjoitukset soveltuvat peruskouluun, aivan alaluokilta alkaen. Opas on saatavilla pdf:nä myös ruotsiksi På riktigt! Metodhandbok ja englanniksi Right! handbook.
 
 
 VAIKUTA! -menetelmäopas nuorten yhteiskunnalliseen osallistumiseen
 
Vaikuta! -opas antaa välineitä nuorten näköiseen vaikuttamistyöhön. Aktiiviseen kansalaisuuteen kannustava menetelmä sopii erityisesti peruskoulun yläluokille ja toisen asteen oppilaitoksiin sekä nuorten kerhoihin ja tapahtumiin. Opas on saatavilla pdf:nä myös englanniksi.
 
 
fotonovela_suomiFotonovela -menetelmäopas kokemusten ja kertomusten jakamiseen
 
Fotonovela-työpajassa nuoret kertovat oman tarinansa sanoin ja kuvin sekä tutustuvat nuorten tarinoihin toiselta puolelta maailmaa. Menetelmäoppaassa ohjeistetaan, miten Fotonovela-työpaja ohjataan. Opas on saatavilla myös englanniksi.
Tehtäväliitteet: liite1 (Kuvan rajaus) ja liite2 (Ensivaikutelma).
 
 
Sinun, minun, meidän mango – Sadutusta yli kulttuurirajojen
 
Vinkkejä sadutuksen hyödyntämiseen globaalikasvatuksessa ja maahanmuuttajatyössä. Paljon tapausesimerkkejä ja lasten satuja Suomesta, Sambiasta ja Bangladeshista sekä sadutuksen ohjeet eri kielillä. Lisätietoa. Opas on saatavilla myös englanniksi.
 
 
KIJANA! Taksvärkki-opas oppilas- ja opiskelijakunnille
 
Opas kannustaa oppilas- ja opiskelijakuntia globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseen sekä kehitysmaissa asuvien nuorten ikätovereiden elämään tutustumiseen. Oppilas- ja opiskelijakunnat saavat oppaasta käytännön vinkkejä onnistuneen Taksvärkki-kampanjan järjestämiseen.
 
 
 

Tilaan seuraavat materiaalit:

 Mediakasvatuksen menetelmäopas (julkaistaan syksyllä 2019) Oikeesti!-opas lapsen oikeuksien käsittelyyn Vaikuta!-opas nuorten vaikuttamistyöhön Fotonovela-opas valokuvatarinoille Kijana!-opas oppilaskunnille Taksvärkki ry:n sähköinen uutiskirje

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Postiosoite (pakollinen)

Postinumero ja -toimipaikka (pakollinen)

Puhelinnumero


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tutustu myös aikaisempien kampanjoiden oppimateriaaleihin

Taksvärkki ry julkaisee joka lukuvuosi laajan oppimateriaalin Taksvärkkikeräyksen nuorista ja teemasta suomeksi ja ruotsiksi. Kampanjoiden oppimateriaalit ja oppituntitehtävät löytyvät kunkin kampanjan omilta sivuilta.

Oppimateriaali on tarkoitettu opettajien ja oppilaiden käyttöön peruskoulun yläluokille, lukioille ja ammatillisiin oppilaitoksiin syventämään oppilaiden tietämystä nuorten arjesta kehitysmaissa ja lasten oikeuksista.

Oppimateriaalit sisältävät valmiita, joko itsenäisesti tai opettajan ohjauksessa toteutettavia tehtäviä, sekä kohdemaan nuorista ja todellisuudesta kertovia videoklippejä, aamunavauksia ja valokuvia.