Yhteistyön rakentaja

Uusi lukuvuosi on pyörähtänyt käyntiin ja kiirettä pitää koulujen lisäksi myös Taksvärkin toimistolla. Työnsä on juuri aloittanut kouluyhteistyön koordinaattori Virve Turunen. Pesti on upouusi ja se vahvistaa Taksvärkin asemaa ja toimintaa globaalikasvatuksen kentällä Suomessa. Kouluyhteistyön koordinaattorin läheisenä työparina toimii globaalikasvatuksen suunnittelija.

Turusen työnkuvaan kuuluu muun muassa yhteistyön kehittäminen koulujen sekä Taksvärkin jäsenjärjestöjen kanssa. Myös hiljattain lanseeratut ystävyyskoulut ja projektit niiden kanssa ovat hänen pöydällään.

“Odotan työltä erityisesti nuorten oman äänen saamista kuuluviin”, kertoo intoa pursuava Virve syyskuisena aamuna. “Kehitämme uusia tutustumisen ja yhteistyön malleja Taksvärkin hankkeissa kehitysmaissa mukana olevien nuorten ja suomalaisten koululaisten ja opiskelijoiden välille.”

Yksi jo olemassa olevista vastaavista projekteista on Fotonovela, joka onkin jo vakiintunut yhdeksi Taksvärkin työkaluiksi globaalikasvatuksessa. Fotonovelassa nuoret luovat tarinoita ja kuvia omasta elämästään. “Koulutamme pian uusimmat kouluvierailijamme Fotonovela-ohjaajiksi ja tulemme vetämään lukuvuoden aikana kymmeniä Fotonovela-työpajoja ympäri Suomea.”

Kouluvierailun ja esimerkiksi Fotonovela-työpajan voi tilata täältä.