Vapaaehtoisia pilvin pimein

Taksvärkin vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat täyttivät Päivölän virkistyskodin Nummelassa. Kolmipäiväisen koulutuksen aikana he harjoittelivat toiminnallisia opetusmenetelmiä, perehtyivät uuteen Koulutus murtaa muureja -kampanjaan ja ideoivat tulevia kouluvierailuja Hiidenveden kauniissa maisemissa. 

nettiin_kv_koul

 
Kansainvälisyyskouluttajien kirjavaa joukkoa yhdistää kiinnostus ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen sekä halu työskennellä nuorten parissa. Moni uusista kouluttajista opiskelee kasvatusalaa tai on tehnyt vapaaehtoistyötä toisaalla.

Kaksi vuotta kouluvierailuita tehnyt Turun aluekoordinaattori Johanna Sormunen kertoo ryhtyneensä kansainvälisyyskouluttajaksi alun perin kartuttaakseen oman alan työkokemusta. Kansainvälisyyskasvatus on hänestä tärkeää, sillä nuoret ovat tulevaisuuden vaikuttajia, jos heillä vain on kunnolliset tiedot ja taidot vaikuttamistyöhön:

”Toivon, että kouluvierailut synnyttävät nuorissa kipinän käydä keskusteluja myös oppituntien ulkopuolella. Toivon, että he oppivat kyseenalaistamaan ja hankkimaan tietoa asioista”, Johanna sanoo.

Tänä lukuvuonna yhteensä 34 Taksvärkin vapaaehtoista kouluvierailijaa kiertää pitämässä toiminnallisia työpajoja peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa eri puolella Suomea.
 
DSC_0070_x_ylivalaistu
 
Lue lisää kouluvierailuista ja tilaa työpaja tästä.
 
Teksti ja kuvat: Essi Pakarinen