Kansainvälisyyskouluttajaksi huipputiimiin!

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta ja järjestötyöstä? Oletko kiinnostunut tutustumaan Nepalin nuorten arkeen sekä lapsen oikeuksiin? Tahdotko esiintymis- ja ohjauskokemusta kouluvierailijana?

Taksvärkki ry hakee kansainvälisyyskouluttajia uuteen kampanjaansa lukuvuodeksi 2015–2016. Kampanjan teema on oppilaskuntatoiminnan ja kyläkoulujen kehittäminen Nepalissa.

Vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat kiertävät peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa pitämässä toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja kampanjan teemoista ja lapsen oikeuksista. Kouluvierailuita tehdään koko Suomen alueella. Kouluttaja voi itse päättää, missä haluaa vierailla. Jokaisen kouluttajan toivotaan pitävän seitsemän oppituntia tai työpajaa lukuvuoden 2015–2016 aikana. Kouluvierailut toteutetaan pääasiassa arkipäivisin ja kouluaikaan, ja niiden pituus vaihtelee. Kouluvierailuja voi tehdä joko suomeksi tai ruotsiksi tai molemmilla kielillä. Vierailuista maksetaan osapäiväraha ja matkakulut korvataan. Kouluvierailijana toimiminen sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille.

Taksvärkki ry:n kansainvälisyyskouluttajana saat arvokasta työkokemusta globaalikasvatuksen ja järjestötyön saralta. Lisäksi

• opit nuoriin liittyvistä globaaleista kehityskysymyksistä ja lapsen oikeuksista,
• perehdyt globaalikasvatuksen menetelmiin ja materiaaleihin,
• opit kouluttamaan ja kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi,
• tutustut suomalaisen kehitysyhteistyöjärjestön toimintaan,
• tapaat Taksvärkki ry:n toiminnassa mukana olevia nuoria aikuisia eri puolilta Suomea ja
• saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi.

Kansainvälisyyskouluttajille järjestetään koulutus 14.–16.8.2015 Vihdissä. Koulutus on osallistujille ilmainen, ja Taksvärkki ry korvaa matkakulut. Syksyn ja kevään aikana tarjotaan lisäkoulutusta.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai lähetä 12.6. mennessä motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja taustastasi sekä siitä, miksi haluat mukaan:

Leena Honkasalo
globaalikasvatuksen suunnittelija
leena.honkasalo(@)taksvarkki.fi
050 348 5668