Khushi Praga

ÅLDER: 13

ORT: Byn Yauralitar, Chitwan, Nepal

FAMILJ: Pappa, mamma, 3 småbröder och 4 storasystrar

UTBILDNING: Jag går i tredje klass. Varje morgon flyr jag till skolan i smyg för mina föräldrar. De tycker att det är onödigt att gå i skolan. Jag är den enda i min familj som går i skolan. Det finns ingen skola i min hemby, så jag går tillsammans med mina vänner i en timme längs med bergsstigar till en annan by.

MIN FAVORITSAK: Jag tycker mest om skolan och om alla ämnen där. Jag är lycklig då jag får lära mig nya saker. Jag tycker om att sjunga och dansa. Det får mig på gott humör.

MÅL: Jag vill gå skolan till slut, börja studera och sedan hitta ett arbete.

Subash Dahal

ÅLDER: 17

ORT: Byn Mirge, Dolakha, Nepal

FAMILJ: Föräldrar, morfar, 2 småbröder

UTBILDNING: Jag går i tionde klass. Snart har vi slutprov. Det innehåller åtta prov i olika ämnen. I framtiden skulle jag vilja studera datavetenskap. Mina favoritsaker med skolan är mina vänner, lärare och ikt-lektioner. Jag skulle vilja ha en internetanslutning till vår skola.

INTRESSEN: Jag spelar fotboll och badminton. Det som jag har tyckt bäst om med elevkårsverksamheten är att sprida information i byn, frågesporterna och städtalkot.

MÅL: Jag skulle vilja återvända till vår skola som en välutbildad lärare och hjälpa våra elever att bli framgångsrika. Jag är också intresserad av att arbeta tillsammans med elevkårer.