Ohjeet keräyksen järjestäjälle

1. Nimeä vastaava henkilö tai työryhmä

Ilmoittautumisen yhteydessä kouluja pyydetään nimeämään oppilaitoksen yhteyshenkilö. Tämän lisäksi voitte perustaa Taksvärkki-työryhmän suunnittelemaan ja toteuttamaan Taksvärkki-keräystä. Jokaisesta luokasta tai ryhmästä voidaan myös nimetä oma Taksvärkki-vastaava.

2. Tutustu keräyksen materiaaliin

Keräykseen ilmoittautuneille kouluille lähetetään

  • oppaita oppilasmäärän mukaan
  • aamunavaus-cd, kampanja-dvd ja juliste
  • kampanjaohje
  • työlomake jokaiselle osallistujalle
  • Taksvärkki-keräyksen tilityslomake (yhteenveto keräyksen tuotosta)
  • päiväkassatilityslomake ja turvapussi
  • vastauslähetyskuori
  • tilauksen mukaan rahankeräyslippaita ja niiden palauttamista varten valmiiksi täytetty pakettiosoitekortti

Taksvärkki ry:n työlomakkeilla tai rahankeräyslippailla voi osallistua vain Taksvärkki ry:n järjestämiin keräyksiin.

3. Jaa tietoa keräykseen osallistujille

Oppaat voidaan jakaa oppilaille jo ennen keräyspäivää. Osallistujia kannustetaan tutustumaan oppaaseen ja keskustelemaan siitä esimerkiksi koulussa, kotona tai ystävien kanssa. Oppilaita pyydetään ilmoittautumaan Taksvärkkiin parin päivän kuluessa oppaan jakamisesta.

Vinkkejä Taksvärkki-työpaikan hankkimiseen saa täältä.

4. Järjestä Taksvärkki-päivä

Taksvärkki-päivä voidaan toteuttaa päivän työnä tai koko koulun yhteisenä tapahtumana.

Jokainen Taksvärkki ry:n keräykseen osallistuva oppilas saa työlomakkeen. Se on tarkastuslomake, jonka toinen osa jää työnantajalle kuitiksi. Työlomake on samalla myös vakuutuslomake.

Työlomakkeet jaetaan oppilaille ennen Taksvärkki-päivää. Keräyspäivää seuraavana koulupäivänä oppilas tuo työlomakkeen ja siitä ilmenevän palkkasumman koulun tai luokan Taksvärkki-yhteyshenkilölle.

Suositus palkkioksi Taksvärkki-päivän työstä on 15 euroa.

Yhteyshenkilö tarkistaa, että tilitetty summa on sama kuin työlomakkeeseen on merkitty.

Työnantajat voivat halutessaan maksaa Taksvärkki-palkkion suoraan Taksvärkki ry:n tilille. Tilillepanossa tulee mainita oppilaitoskohtainen viitenumero, joka ilmenee työlomakkeesta.

Kerättyjen työlomakkeiden oppilaanosat jäävät oppilaitokselle, niitä ei tarvitse palauttaa Taksvärkki ry:n toimistoon. Huomaa, että käyttämättömät työlomakkeet tulee hävittää väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

5. Järjestä lipaskeräys

Keräyslippaita toimitetaan vain niitä tilanneille kouluille. Myös lippailla kerätty summa merkitään tilityslomakkeelle, mutta rahat tilitetään Taksvärkki ry:n toimittamaa erillistä tilityslomaketta ja kolikkokassia/turvapussia käyttäen ja noudattaen lupatarrojen mukana tulleita lipastilitysohjeita.

Täyttynyt lipas voidaan avata koulussa Taksvärkki ry:n toimittamalla avaimella tai Nordean konttorissa kolikoiden itsepalvelulaskentapisteessä. Rahat lasketaan ja tilitetään annettujen ohjeiden mukaan.Turvapussi/kolikkokassi jätetään Nordean konttoriin.

6. Tilitä keräyksen tuotto

Saatuaan kaikkien luokkien tilitykset oppilaitoksen yhteyshenkilö tekee niistä yhteenvedon tilityslomakkeelle ja tilittää saadut varat tilille Nordea FI96 1521 3000 1014 53 Taksvärkki ry:n kampanjaohjeiden mukaan. Ohjeet lähetetään kaikille keräykseen ilmoittautuneille kouluille.

Tilityksessä tulee mainita viitenumero, sillä vain näin saamme tietää, mistä oppilaitoksesta lahjoitus on tullut. Viitenumero löytyy tilityslomakkeesta. Turvapusseja käytettäessä tilitykset toimitetaan Nordean konttoriin toimihenkilölle, edelleen toimitettavaksi laskentaan.

Koulun yhteyshenkilö palauttaa tilityslomakkeen ja rahankeräyslippaan. Tilityslomakkeen voi postittaa mukana lähetetyllä vastauskuorella. Rahankeräyslipas palautetaan kirjattuna pakettina koululle lähetettyä, valmiiksi täytettyä pakettiosoitekorttia käyttäen, jolloin koululle ei koidu postituskuluja.

Kaikki osallistujat on vakuutettu

Taksvärkki ry on vakuuttanut kaikki Taksvärkki-keräykseen osallistuvat tapaturmien varalta Pohjola Vakuutusyhtiössä. Tapaturmavakuutuksen numero on 16-458-842-5.

Kysymyksiä?

Taksvärkki ry:n toimisto antaa tarvittaessa mielellään lisätietoa ja lähettää lisämateriaalia.
Yhteydenotot: keräyskoordinaattori Anu Molarius puh. 050 343 6479, ilmoittautuminen(at)taksvarkki.fi tai hallintosihteeri Ulla-Maija Aitakangas, puh. 050 341 5507, ullamaija.aitakangas(at)taksvarkki.fi.