Khushi Praga

IKÄ: 13

ASUINPAIKKA: Yauralitarin kylä, Chitwan, Nepal

PERHE: Isä, äiti, 3 pikkuveljeä ja 4 isosiskoa

KOULUTUS: Olen kolmannella luokalla. Karkaan joka aamu kouluun vanhemmilta salaa. Heidän mielestään koulunkäynti on turhaa. Olen perheestäni ainoa, joka käy koulussa. Kotikylässäni ei ole koulua, joten kävelen ystävieni kanssa tunnin matkan vuoristopolkuja pitkin toiseen kylään.

LEMPIASIANI: Eniten pidän koulusta ja kaikista aineista siellä. Olen onnellinen, kun saan oppia uusia asioita. Tykkään laulaa ja tanssia, se saa minut hyvälle tuulelle.

TAVOITTEET: Haluan jatkaa koulun loppuun, päästä opiskelemaan ja saada sitten töitä.

Subash Dahal

IKÄ: 17.

ASUINPAIKKA: Mirgen kylä, Dolakha, Nepal

PERHE: Vanhemmat, isoisä, 2 pikkuveljeä

KOULUTUS: Olen 10. luokalla. Pian ovat loppukokeet, joihin kuuluu kahdeksan koetta eri aineista. Haluaisin tulevaisuudessa opiskella tietotekniikkaa. Lempiasioitani koulussa ovat kaverit, opettajat ja ATK-tunnit. Toivoisin kouluuni internet-yhteyttä.

KIINNOSTUKSEN KOHTEET: Pelaan jalkapalloa ja sulkapalloa. Oppilaskuntatoiminnassa olen pitänyt eniten ovelta ovelle -tiedotuksesta kylässä, tieto-visakilpailuista sekä siivoustalkoista.

TAVOITTEET: Haluaisin tulla hyvin koulutettuna takaisin kouluumme opettajaksi ja tehdä koulumme oppilaista menestyviä. Minua kiinnostaisi myös tehdä töitä oppilaskuntien parissa.