Agnesin tarina

Kuka olet?

Minun nimeni on Agnes Zira ja olen 13-vuotias. Asun Nairobissa. Olen kolmannella luokalla.

Minulla on kaksi veljeä ja kuusi siskoa. Veljeni käy neljättä luokkaa täällä Undugun koulussa. Asun vanhimman siskoni luona.

Olen oman kouluni lastenoikeuskerhon jäsen. Tykkään oppia koulussa asioita lastenoikeuksista. Juttelen koulussa näistä asioista ja koulunkäynnistä myös muiden lasten kanssa.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Mistä pidät?

Pidän lukemisesta ja haluaisin oppia monia asioita. Pidän myös kotitehtävien tekemisestä. Haluaisin tehdä monia asioita, kuten pelata jalkapalloa. Pidän myös näyttelemisestä ja runoista. Lempiaineeni koulussa ovat matematiikka ja englanti.

Millaista on olla lasten oikeuksien kerhossa?

Lasten oikeuksien kerhossa olemme oppineet kuinka voi auttaa muita ja kuinka ehkäistä teiniraskauksia. Kerhossa opitaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Esimerkiksi, jos vanhempi lähettää sinut ostamaan alkoholia ja tupakkaa, ymmärrät, että se on väärin. Olen oppinut, kuinka auttaa ihmisiä yhteisössämme.

Mitä haluaisit tehdä isona? Mistä haaveilet?

Isona haluaisin olla lääkäri tai opettaja. Unelmani on, että koulun jälkeen pääsen töihin ja minulla olisi tarpeeksi rahaa perustaa oma koti ja toimisto ja sitten voisin auttaa muita täällä omassa yhteisössäni.

Kun olen käynyt koulun loppuun, haluaisin auttaa kerhomme puheenjohtajaa asioissa, joissa tarvitaan apua. Jonakin päivänä haluan tulla teidän maahanne ja tavata suomalaisia lapsia.

Toivoisin myös, että lapset, jotka eivät vielä käy koulua, tulisivat kouluun, jotta he voivat oppia lasten oikeuksista ja muista aiheista, joita opimme kerhossa.