Berättelser av unga från Kenya

Johnson Mwangi

ÅLDER: 20

ORT: Dandoras avstjälpningsplats i Nairobi

UTBILDNING: Jag studerar i bilskolan. Det är lättare att få jobb om man har ett körkort. Det är jätteroligt att köra. Jag vill studera för att arbeta med ungdomar.

MÅL: Vi har en förening där jag är ordförande. Vi sorterar sopor på avstjälpningsplatsen och säljer det som återvunnet material. Snart kommer vi in på företagarutbildningen. Sedan sysselsätter vi oss själva genom att öppna en biltvätt.

DRÖM: Min dröm är att arbeta som ungdomsarbetare. Som ungdomsarbetare är det lättare för mig att hjälpa mina vänner och min familj. Jag tror på en bättre framtid.

Läs Johnsons berättelse

Geofery Midiwo

ÅLDER: 19

ORT: Gymnasiets internat i Kisumu

UTBILDNING: Jag går sista året på gymnasiet. Mitt drömjobb är byggnadsingenjör. Det är viktigt att gå i skola. Jag kan få ett yrke och så kan jag försörja mig själv.

MIN FAVORITSAK: Min favoritgren är landhockey. Jag är målvakt. Vi tränar på spelplanen varje dag efter skolan. Min favoritmat är stekt fisk och ris. Jag är en bra kock och kan laga det själv.

DRÖM: Jag vill hjälpa andra medlemmar i mitt lokalsamhälle. Tidigare var jag själv en gatubarn. Jag vill förändra livet för gatubarn till det bättre. Jag hoppas, att unga skulle agera tillsammans.

Läs Geoferys berättelse

 
 

Jag tycker om att läsa och jag skulle vilja lära mig en massa saker. Jag talar om för de andra barnen att det lönar sig att komma till skolan.

Agnes, 13
 

Som ett före detta gatubarn vet jag hurdant det hårda livet är. Till mitt yrke träffar jag gatubarn och berättar för dem om hur jag överlevde.

Dedan, 24
 

Ibland efter skoldagarna tjänar jag pengar genom att göra små elarbeten. Jag studerar för att få ett arbete.

Edwin, 19
 

Jag kommer att bli en framgångsrik kvinna. Jag gick en utbildning i företagande och nu är jag försäljare. Jag säljer kläder vid mitt boendeområde.

Emma, 25