Emman tarina

Kuka olet?

Minun nimeni on Emma Akinyi Oketch ja olen Kaloleni-nimisen yhdistyksen jäsen. Kokoonnumme joka torstai. Minulla on 2,5-vuotias tyttö. Hän syntyi toukokuussa 2013. Asun Bandanissa, Kisumun kaupungin länsiosassa.

Mitä teette yhdistyksessä?

Olen kahdessa yhdistyksessä. Toinen on vain naisille ja toinen sekä naisille että miehille. Smart Ladies-ryhmässä puhumme naisten terveydestä. Kaloleni-ryhmässä, jossa on sekä naisia että miehiä, puhumme terveydestä yleisemmin, koska on hyvä tietää asioiden molemmat puolet. Kun aloitimme Smart Ladies -ryhmän kanssa, halusimme, että kaikki ryhmässä ovat samanarvoisia. Se on ensimmäinen sääntö. Toinen sääntö on, että meidän tulee kunnioittaa toisiamme. Kun olemme ryhmä, olemme tasavertaisia, joten toisia on kunnioitettava. Sillä tavalla ryhmä toimii.

Yhdistyksessä opetamme toinen toisiamme ja keskustelemme terveysasioista ja siitä, miten voimme auttaa toisiamme missä tahansa trauma- tai stressitilanteessa. Keskustelemme kuinka voimme ratkaista tilanteen.

Olen osallistunut nelipäiväiseen liike-elämätaito koulutukseen, joka pidettiin Undugun toimistolla täällä Kisumussa. Koulutus oli täydellinen. Se oli hyödyllinen ja pidin siitä todella paljon. Olen nyt ”bisnesnainen” ja pidän siitä.

Mitä teet työksesi?

Myyn erilaisia vaatteita: pikkuhousuja, rintaliivejä, sukkahousuja, housuja, toppeja yms. vaatteita. Tulevaisuudessa haluaisin laajentaa toimintaa ja perustaa ison kaupan, jonne asiakkaani voivat tulla. Kauppani tulee olemaan kuin toimisto: asiakkaat voivat tulla sinne tapaamaan minua. Tulevaisuudessa tulen olemaan merkittävä nainen.

Myyn vaatteita naapurustossani ja siinä täytyy käyttää ”bisnes-kieltä”. Vaikka joku käyttäytyisi väärin kauppoja tehdessä, hänelle pitää puhua kauniisti, jos haluaa, että hän ostaa vaatteita. Asiakkaille ei voi olla tyly, eikä voi käyttää huonoa kieltä, sillä silloin asiakkaat eivät osta tuotteita. Täytyy olla asiakkaiden ystävä ja kuin yksi heistä.

Ennen kuin liityin yhdistykseen, minulla ei ollut töitä. Olin vain kaupungilla ja pysyin tässä naapurustossa. Nuorempana kävin koulua, jopa lukiota. Suoritin tietokonekurssin. Se oli kivaa.

Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa? Mistä haaveilet?

Voin olla liikenainen ja samaan aikaan käydä koulua. Haluaisin opiskella terveysneuvontaa ja puhua ihmisille terveydestä. Sitä haluaisin todella tehdä, koska näen kuinka ihmiset ovat vaikeuksissa ja kärsivät yhteisössäni. Monet ihmiset stressaavat asioista, mutta he eivät kuuntele neuvoja. Siksi haluaisin tehdä opiskella terveysneuvojaksi.

Tiedän, että tulevaisuudenunelmani toteutuvat vielä ja minusta tulee merkittävä nainen. Haluan unohtaa menneisyyden. Minusta tulee menestyvä nainen.