Nuorten tarinoita Keniasta

Johnson Mwangi

IKÄ: 20

ASUINPAIKKA: Dandoran kaatopaikka Nairobissa

KOULUTUS: Käyn autokoulua, sillä kuljettaja löytää helposti töitä. Ajaminen on tosi hauskaa. Haluaisin myös opiskella nuorisotyötä.

TAVOITTEET: Olen perustamamme yhdistyksen puheenjohtaja. Lajittelemme kaatopaikalla jätteitä kierrätysmateriaaleiksi. Tänä vuonna menemme yrittäjäkoulutukseen. Pian työllistämme itsemme avaamalla autopesulan.

UNELMA: Unelmani on opiskella nuorisotyöntekijäksi. Nuorisotyöntekijänä minun on helpompi auttaa ystäviäni ja perhettäni. Uskon parempaan tulevaisuuteen.

Lue Johnsonin tarina

Geofery Midiwo

IKÄ: 19

ASUINPAIKKA: Lukion asuntola Kisumun kaupungissa

KOULUTUS: Olen lukion viimeisellä luokalla. Unelma-ammattini on rakennusinsinööri. Koulun käyminen on tärkeää. Voin opiskella ammatin ja elättää itseni.

LEMPIASIAT: Lempilajini on maahockey. Olen maalivahti. Treenaamme pelikentällä joka päivä koulun jälkeen. Lempiruokaani on paistettu kala ja riisi. Olen hyvä laittamaan itse ruokaa.

UNELMA: Haluan auttaa muita yhteisöni jäseniä. Olin itsekin katulapsi. Unelmani on, että katulapset pääsevät pois kadulta. Toivon, että nuoret toimisivat yhdessä asioiden muuttamiseksi.

Lue Geoferyn tarina

 
 

Pidän lukemisesta ja haluaisin oppia monia asioita. Kerron muille lapsille, että kouluun tuleminen kannattaa.

Agnes, 13
 

Entisenä katulapsena tiedän millaista kova elämä on. Tapaan työkseni katulapsia ja kerron heille oman selviytymistarinani.

Dedan, 24
 

Opiskelen saadakseni työpaikan. Unelmani on tukea niitä, jotka eivät pääse kouluun koulumaksujen takia.

Edwin, 19
 

Minusta tulee menestyvä nainen. Kävin bisnestaitokoulutuksen ja nyt olen kauppias. Myyn vaatteita asuinalueellani.

Emma, 25
 

 
 

Haluatko tietää lisää?

Tutustu laajaan tietopakettiin ’Katsaus yhteiskuntaan ja katulasten tilanteeseen Keniassa’ tästä.