Positiivista muutosta kapuamalla

Uusi vuosi starttasi käyntiin myös uuden Kapua-tiimin toiminnan. Kapua 2018 Malawi -hankkeessa 17 suomalaista vapaaehtoista ryhtyy varainkerääjiksi kolmen suomalaisen järjestön lapsia, nuoria ja naisia tukeville kehitysyhteistyöhankkeille. Taksvärkki ry ohjaa osuutensa kapuajien keräämistä varoista hankkeeseensa Malawissa.

Kapua-tiimin innostus näkyi tammikuussa järjestetyn koulutusviikonlopun aikana. Koko tiimi oli ensi kertaa koolla ja pääsi kunnolla tutustumaan toisiinsa sekä mm. järjestöjen kehitysyhteistyöhön ja roolileikin kautta ihmisten kohtaamiin haasteisiin kehitysmaissa.

Kapua2018tiimi
 
Kapua 2018 Malawi -ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. Kuukaudessa tuosta tavoitteesta on saatu kasaan jo 10 %. Vuoden aikana kapuajat tulevat järjestämään kymmeniä tapahtumia ympäri Suomea. Mitä erilaisimmilla tavoilla kapuajat tiedottavat koulutuksen merkityksestä Malawin tytöille ja keräävät varoja myös Taksvärkin työhön tyttöjen ja nuorten omien ryhmien parissa kylissä Malawissa. Täältä saat tietoa tulevista Kapua-tapahtumista. Helmikuussa luvassa on ainakin joogaa ja hierontaa.

Syyskuussa Kapua 2018 Malawi -tiimin jäsenet matkaavat eteläisessä Afrikassa sijaitsevaan pieneen sisämaavaltioon Malawiin tutustumaan, miten Taksvärkin ja Väestöliiton hanketyöllä edistetään tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja oikeuksien toteutumista kyläyhteisöissä. Matka huipentuu Malawin korkeimmalle huipulle Mt. Mulanjelle (3002m) kapuamiseen.

materiaalit_Taksvarkki
 
Kapua 2018 Malawi -hankkeessa ovat Taksvärkki ry:n lisäksi mukana Väestöliitto ja Kynnys ry.