Kokeilkaa itse!

Taksvärkin Guatemala-kampanjan osia ovat myös monipuoliset tehtävät ja työpajat oppitunneille. Oppituntitehtäviä ja niiden ohjeita voi tulostaa suoraan näiltä sivuilta ja Taksvärkiltä voi tilata kansainvälisyyskouluttajien vetämiä kokemukselliseen oppimiseen perustuvia työpajoja koululle.

Taksvärkki ry:n kouluvierailijat tulevat mielellään kertomaan kouluunne lapsen oikeuksista toiminnallisia menetelmiä käyttäen, perustietoa Guatemala-kampanjasta ja Taksvärkki-päivästä tai vetämään kantaaottavien viestien Vaikuta!-työpajan tai kuva- ja tarinankerrontaan liittyvän Fotonovela-työpajan. Jos koulussanne ollaan järjestämässä kansainvälisyys-aiheinen teemapäivä, voi kansainvälisyyskouluttajamme tulla pitämään työpajaa oppilaille.

  • Vaikuta! -työpaja kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Työpajassa työstetään kantaaottava juliste, seinämaalaus tai radiospotti.
  • Fotonovela-työpajassa kerrotaan oma tarina valokuvien kautta ja tutustutaan Guatemalan ja Bolivian nuorten tarinoihin.
  • Elokuusta lokakuuhun järjestettävissä kokkaustyöpajoissa valmistetaan ja maistellaan guatemalalaisia herkkuja. Vetäjänä toimii guatemalalainen nuoriso-ohjaaja Gael.

Huominen tehdään tänään -kampanjaan liittyvät toiminnalliset ja kampanjan teemoja syventävät oppituntitehtävät löytyvät täältä.

Maksuttoman vierailijan voit tilata kouluusi täältä tai olla yhteydessä:

Leena Honkasalo
kansainvälisyyskasvatuksen suunnittelija / Taksvärkki ry
Puh. 09-5845 5504 tai leena.honkasalo(at)taksvarkki.fi