Ohjeet työnantajille

Taksvärkki-päivä yhdistää ainutlaatuisella tavalla suomalaiset työnantajat ja nuoret. Opiskelijat ja koululaiset voivat näyttää taitonsa ja hankkia arvokasta työkokemusta. Yritykset puolestaan saavat nuorten työpanoksen lisäksi tilaisuuden kertoa omasta alastaan ja yrityksestään tulevaisuuden työnantajana.

Taksvärkki ry:n toiminta perustuu työnantajan Taksvärkki-työstä lahjoittamiin Taksvärkki-palkkioihin. Lahjoitusvaroilla Taksvärkki ry toteuttaa kehitysmaiden lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä kehitysyhteistyöhankkeita.

Taksvärkki ry:n toiminta on ammattimaista ja valvottua. Muun muassa ulkoasiainministeriö ja opetusministeriö tukevat yhdistyksen toimintaa. Taksvärkki ry:n keräyskustannukset ovat maan alhaisimpia, noin 15 prosenttia.

Taksvärkki-keräykseen on helppo osallistua. Voit sopia Taksvärkki-päivästä suoraan koulun tai yksittäisen koululaisen tai opiskelijan kanssa.

Jokainen Taksvärkki-keräykseen osallistuva koululainen ja opiskelija on vakuutettu tapaturmien varalta. If-vakuutuksen numero on 0003888800.

Minimisuositus Taksvärkki-työstä maksettavaksi palkkioksi on 15 euroa. Taksvärkki-palkkiosta ei tarvitse suorittaa ennakonpidätystä eikä maksaa sosiaaliturvamaksua.

Työlomake

Keräykseen osallistuvat koululaiset ja opiskelijat saavat työlomakkeen, jonka toinen osa jää työnantajalle kuitiksi. Lomakkeen kääntöpuolella on ohjeet palkkion maksamiseksi.

Taksvärkki-palkkio voidaan maksaa suoraan koululaiselle tai opiskelijalle, joka toimittaa rahat kouluunsa. Koulu tilittää rahat Taksvärkki ry:lle.

Vaihtoehtoisesti työnantajat voivat maksaa palkkion suoraan Taksvärkin tilille (Nordea FI96 1521 3000 1014 53). Tilillepanossa on mainittava oppilaitoskohtainen viitenumero, joka löytyy työlomakkeesta.

Lisätietoja Taksvärkki-keräyksestä antavat keräyskoordinaattori, puh. (09) 5845 5503, ilmoittautuminen(at)taksvarkki.fi ja hallintosihteeri Ulla-Maija Aitakangas, puh (09) 5845 5501, ullamaija.aitakangas(at)taksvarkki.fi