Tunnelmia kehitysyhteistyön opintopiiristä 7.2.2018

Taksvärkin tiloissa kokoontuu kerran kuukaudessa innokas oppimispiiri, jossa käsitellään ajankohtaisia kehitysyhteistyöhön liittyviä kysymyksiä. Tapaamiseen ovat kaikki tervetulleita. Useimmiten kehitysyhteistyö kiinnostaa erityisesti alan opiskelijoita, opettajia, sosiaalialan ammattilaisia ja mahdollisia vapaaehtoistyöhön lähtijöitä. Lähdin itsekin mukaan opintopiiriin vaikka en aiheesta juuri mitään tiennyt etukäteen. Kannatti lähteä mukaan!

Tammikuun lopun tapaamiseen saapui yllättävän paljon väkeä, jopa enemmän kuin odotimme. Tapaamisen teemana oli kehityshankkeiden arviointi, mistä Taksvärkin ohjelmasuunnittelija Emmi oli koonnut kattavan esittelyn Power Pointille. Syvennyimme arvioinnin perusteisiin, pohdimme erilaisia tapoja tehdä arviointia sekä ongelmista, joita toiminnan vaikuttavuuden tutkimisessa kohdataan. Kävimme myös syvällistä keskustelua arvioinnin toteuttamisesta ja siitä mitä onnistunut kehitysyhteistyö on. Avartavaa oli myös kuulla Opettajat Ilman rajoja- järjestön kautta Ugandassa olleen vapaaehtoisen kokemuksia siitä, miten arviointi käytännössä paikan päällä toteutuu.

Koin itse opintopiirin hyvin avartavana. Vähän asiasta etukäteen tietävänä, mutta suuresti kiinnostuneena, oli antoisaa oppia kuinka hankkeiden arviointi, seuranta ja toteutus moniulotteisella tavalla limittyvät toisiinsa ja täydentävät toisiaan kehittämisen prosessissa. Tärkeää oli myös pohtia, mitä onnistuneella toiminnalla pohjimmiltaan tarkoitetaan.

Seuraavalla kerralla opintopiirin teemana on talousseuranta, josta meille kertoo enemmän Taksvärkin ohjelmasuunnittelja Senja. Pohdimme yhdessä muun muassa sitä miten talousseurantaa käytännössä tehdään.

Jos tahdot tulla mukaan seuraavaan opintopiiriin keskustelemaan, oppimaan ja avartamaan ajatuksiasi olet ilman muuta tervetullut! Taustallasi ei ole merkitystä, tärkeää on, että olet valmis tuomaan oman positiivisen asenteesi mukaan! Ilmoitathan kuitenkin osallistumisesta etukäteen Senjalle osoitteeseen senja.vaatainen(@)taksvarkki.fi

Nähdään taas opintopiirissä!

Taksvärkin_opintopiiri
 
 
Teksti: Saara Vainio

Avainsanoina , | Jätä kommentti | Julkaistu: | Kirjoittanut: admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>