Suuren haasteen edessä 19.2.2013

Uusi vuosi ja työt jatkuvat uudella tarmolla. Vuoden tarkistetut toimintasuunnitelmat alkavat pikkuhiljaa ilmestyä toimiston seinälle ja tuntuu että vuodenvaihde on tehnyt hyvää koko hankepoppoolle. Myös tämä sitkeästi mukana roikkuva etvolainen on saanut taas uusia haasteita eteensä. Portugalin kurssi järjestyksessään 3 on startannut ja ilokseni voin todeta että oppi alkaa tehota eikä joka toista lausetta tarvitse arvailla eikä pyytää toistamaan. Toki vielä välillä on hetkiä, jolloin harmittaa, ettei osaa kaikkea sanoa mitä haluaisi, mutta se kuuluu asiaan ja armoa itselleni; on vasta kulunut vuosi siitä kun aloitin portugalin opinnot.

Saapuessani ASSCODECHAlle, arvelin että yksi suurimmista haasteista olisi kielen oppiminen ja toki se on ollutkin, mutta nyt uuden vuoden alkaessa ja uuden kommunikaatiohankkeen yhteydessä, olen kohdannut haasteen, joka tuntuu niin suurelta etten usko siitä selviytyväni. Lohdutuksena on että haaste on koko ympäröivän yhteisön, ei pelkästään minun.

Kommunikaatiohankkeen tarkoituksena on toteuttaa ajatustenvaihtoa suomalaisten ja mosambikilaisten nuorten välillä. Nimeksi hankkeelle täällä Mosambikin päässä ideoitiin ”SILTA – PONTE” kuvaamaan nuorten välistä yhteyttä. Tähän mennessä suunnitelmat sisältävät muun muassa valokuvakertomuksia ja videopätkiä nuorista ja heidän elämästään. Mosambikin päässä olemme myös suunnitelleet koulutusta nuorille erilaisten kommunikaatiovälineiden ja – väylien käytössä. Jo ensimmäisten tapaamisten aikana totesimme, että etenkin nuoret hankkeeseen osallistuvat tytöt tarvitsevat myös voimaannuttamista ja tukea omien mielipiteidensä ilmaamiseen. Naisten asema Mosambikissa ei oman näkemykseni mukaan ole ainakaan kaupunkialueilla huonoimmasta päästä, mutta etenkin nuoret tytöt jäävät helposti aktiivisen kansalaiselämän ulkopuolelle ja koulun jälkeen tehtäväksi jää pienemmistä huolehtiminen sekä muut kotityöt. Siinäpä siis haastetta kerrakseen tälle kommunikaatiohankkeelle ei siis onneksi vain minulle! Mielenkiintoista nähdä kuinka vuoden mittainen hanke muuttaa nuoria osallistujia ja saavatko he lisää rohkeutta sekä taitoja kommunikointiin.

Halima opastaa tyttöjä tietokoneen käytössä.

Teksti ja kuva: Jaana
 

Avainsanoina , | Jätä kommentti | Julkaistu: | Kirjoittanut: admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>