Paluu kotiplaneetalle – Volviendo a mi planeta 24.9.2012

Suomenkielinen versio alempana.

Bueno ya falta poco para regresar a Guatemala ahora sabemos que algo nuevo empieza y desde ya agradecidas con todas esas personas tan lindas que nos han tratado tan bien haciéndonos sentir como en casa….regresamos sabiendo que logramos el objetivo de compartir nuestras experiencias y aprender tambien nuevas!!!

“Lo más importante nunca se ve… Por la noche mirarás las estrellas; mi casa es demasiado pequeña para que yo pueda señalarte dónde se encuentra. Así es mejor; mi estrella será para ti una cualquiera de ellas. Te gustará entonces mirar todas las estrellas. Todas ellas serán tus amigas. Y además, te haré un regalo… La gente tiene estrellas que no son las mismas. Para los que viajan, las estrellas son guías; para otros sólo son pequeñas lucecitas. Para los sabios las estrellas son problemas. Para mi hombre de negocios, eran oro. Pero todas esas estrellas se callan. Tú tendrás estrellas como nadie las ha tenido…Cuando por las noches mires al cielo, al pensar que en una de aquellas estrellas estoy yo riendo, será para ti como si todas las estrellas riesen. ¡Tú tendrás estrellas que saben reír!” (Cita del libro El Principito de Antoine de Saint-Exupéry)

También yo vuelvo hoy a mi planeta…-Es mucho más lejos… y más difícil… ¿Sabes?… mi flor… soy responsable… ¡y ella es tan débil y tan inocente! Sólo tiene cuatro espinas insignificantes para defenderse contra todo el mundo…”

Es como nuestra historia sabemos que a los adultos les cuesta ver con los ojos de los niños y por ello se vuelven invisibles muchas cosas lindas que no quieren ver…Pero gracias porque sabemos que hay personas como ustedes que se han quitado esa venda para poder comprender la realidad y aportar hoy para los adultos del mañana!! Gracias porque sabemos que regresaremos a Guatemala donde los niños y jóvenes nos necesitan. Solos es difícil empezar pero juntos sabemos que lograremos el cambio!!!

Gracias por dejarnos compartir con jóvenes de Finlandia y ante todo gracias por dejarnos aprender de ellos y de Taksvärkki.

Brenda Lares

 

Paluumatka Guatemalaan lähestyy. Olemme todella kiitollisia kaikille niille ihanille ihmisille, jotka ovat kohdelleet meitä todella hyvin ja saaneet meidät tuntemaan olemme kotoisaksi. Olemme saavuttaneet tavoitteemme; matkaan lähtiessä halusimme jakaa kokemuksemme suomalaisten kanssa ja nyt olemme myös saaneet paljon uusia kokemuksia!

”Tulet katselemaan öisin tähtiä. Oma tähteni on liian pieni. En voi näyttää sitä sinulle. Minun tähteni on oleva sinulle yksi muista. Täten sinusta on ihanaa katsella kaikkia tähtiä… Ne kaikki ovat ystäviäsi. Ja sitten lahjoitan sinulle jotakin…. Tähdet ovat eri ihmisille erilaisia. Matkustajille tähdet ovat oppaita. Toisille ne ovat ainoastaan pieniä valopilkkuja. Tiedemiehille ne ovat arvoituksia. Liikemiehilleni ne olivat kultaa. Mutta kaikki nuo tähdet vaikenevat. Sinulle tähdet tulevat olemaan aivan erilaisia kuin kaikille muille… Katsellessasi öistä tähtitaivasta tuntuu sinusta, kuin kaikki tähdet nauraisivat, koska minä asun eräässä niistä, koska minä nauran eräässä niistä. Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa!” (Vapaata lainausta Antoine de Sant-Exupéryn kirjasta Pikku Prinssi)

Kuten Pikku Prinssi, myös minä palaan tänään planeetalleni. Se on paljon kauempana ja paljon vaikeampaa. Olen vastuussa kukastani joka oli niin heikko, ja niin viaton. Eikä sillä ole kuin neljä heiveröistä pientä piikkiä puolustautuakseen vaaroja vastaan.

Pikku Prinssin tarina muistuttaa meidän tarinaamme. Tiedämme, että aikuiset eivät aina näe maailmaa lapsen silmin. Sen takia monet asiat joita aikuiset eivät halua nähdä, jäävät näkymättömiksi. Mutta kiitos kuitenkin teidän kaltaisillenne ihmisille, jotka ovat riisuneet tämän siteen silmiltään ja näkevät todellisuuden sekä auttavat meitä tulevia aikuisia! Me palaamme Guatemalaan, jossa lapset ja nuoret tarvitsevat meitä. Alku on aina vaikea, mutta tiedämme että yhdessä voimme saada aikaan muutosta! Kiitos siitä, että saimme viettää aikaa suomalaisten nuorten kanssa ja ennen kaikkea siitä, että saimme oppia heiltä ja Taksvärkiltä.

Brenda Lares
 
Brenda vieraili Suomessa syksyllä 2012 Taksvärkki ry:n kutsumana.

Avainsanoina | Jätä kommentti | Julkaistu: | Kirjoittanut: admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>